Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Íránci prosí moderátorku: Pořádně se obleč, nebo nám vypnou los MS!

Autor: ČTK

Íránští fanoušci se bojí, že kvůli vyzývavému oblečení moderátorky mohou přijít o část přenosu z pátečního losování fotbalového mistrovství světa 2018 v Rusku. Na sociálních sítích proto prosí ruskou novinářku Marii Komandnou, jež bude slavnostním večerem provázet spolu s bývalým anglickým kanonýrem Garym Linekerem, aby nedala íránské státní televizi IRIB důvod k zastavení přenosu.

"Prosím, pomož nám volbou své garderoby, abychom mohli vidět celé losování," napsal jeden z íránských fanoušků na instagram Komandné. Podle íránských médií následovalo tisíce podobných apelů.

Kvůli striktnímu dodržování náboženských pravidel IRIB přeruší program v případě, že se na obrazovce objeví spoře oblečené ženy. To byl případ losování předchozího mistrovství světa v Brazílii, kdy kvůli tanečnici samby zastavila íránská televize přenos zhruba na minutu.

Podle serveru MokhberNews odpověděla Komandná íránským fanouškům, že o cenzuře v jejich televizi nevěděla. Slíbila nicméně, že na slavnostní akci zvolí decentní oblečení.

Iránští fotbaloví fanoušci prosí ruskou moderátorku: Obleč se, nebo nám los vypnou!
Iránští fotbaloví fanoušci prosí ruskou moderátorku: Obleč se, nebo nám los vypnou!