Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dojetí šampionky Sereny: Holčičko moje, je mi jedno, jestli budeš v tenisu dobrá

Autor: Pavel Novotný

Třiadvacet grandslamových titulů, 72 vyhraných turnajů, 85 milionů dolarů na odměnách... Jedna z nejlepších tenistek historie Serena Williamsová se však svého největšího vítězství dočkala prvního září letošního roku, kdy přivedla na svět svého prvního potomka - holčičku Olympii Ohanian. Nedávno se navíc provdala za otce své dcerky spoluzakladatele sociální sítě Reddit Alexise Ohaniana. Jak nejkrásnější období svého života prožívá, vyjádřila tenisová šampionka v emotivním videu.

¨Před pár dny si Serena Williamsová vychutnávala svůj nejkrásnější den, když si vzala muže svého života Alexise Ohaniana. "Tohle je nejlepší den v mém životě. Nemůže to přebít žádný sportovní úspěch. Tato slova říkám jako matka a manželka. Jsem tak šťastná. Věřím, že v našem životě napíšeme ještě mnoho krásných kapitol. Celý život jsem na tento moment čekala," říkala sedminásobná wimbledonská šampionka.

Jen jeden okamžik se dokázal 16. listopadu (svatební den Sereny) vyrovnat. Byl jím první zářijový den letošního roku, kdy šestatřicetiletá tenistka přivedla na floridské klinice na svět své první dítě.

"Teď je pro mě nejdůležitější mé dítě. Do této doby jsem byla zvyklá se starat jen sama o sebe. O mé zdraví, potřeby. Často si teď říkám: ´opravdu zvládnu být dobrou matkou?´“ svěřila krátce po porodu šampionka.

VIDEO: Dojemné video Sereny Williamsové

Své poslání však bere mladší ze sester Williamsových naprosto zodpovědně. Důkazem, co pro ni její dcerka znamená, je nedávno natočené video, ve kterém se Serena vyznává ze svých citů a zároveň posílá ostatním rodičům jasný vzkaz, že sport je sice důležitá, ale ne klíčová věc v životě.

„Holčičko moje, nezáleží mi na tom, jestli v tenisu budeš dobrá. Je mi jedno, jestli se rozhodneš nikdy nevzít raketu do ruky. Ale prosím tě, v téhle hře života, hraj dál, bez ohledu na to, co přijde. Stejně jako mě, i tebe sport naučí být silnou,“ říká Serena ve spotu, který natočila ve spolupráci s největší světovou značkou sportovních nápojů Gatorade.

Serena Williamsová se svým manželem Alexisem Ohanianem a dvouměsíční dcerkouFoto instagram.com

Že by rodiče opravdu neměli nutit své potomky do kariéry profesionálního sportovce, poukazují i její další slova. "Holčičko, sport není o tom, že musíš zvítězit za každou cenu, že musíš být nejlepší. Vůbec ne. Prostě sportuj. Jakkoliv sportuj," přeje si legenda.

Serena Williamsová by se ráda na kurty vrátila již na lednovém Australian Open, kde také odehrála svůj poslední zápas před těhotenstvím. Comeback by to byl opravdu stylový, právě v Melbourne totiž získala v loni zatím svůj poslední třiadvacátý grandslamový titul.