Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šílená F1 se rozjede v Austrálii: Hamilton má kombinézu za 3 miliardy!

Autor: as

Je to mašina na peníze! Úřadující mistr světa formule 1 Lewis Hamilton (33) bude v následující sezoně oblékat sněhobílou kombinézu s nášivkami sponzorů v úhrnné hodnotě 3 a čtvrt miliardy korun!

Miluje luxus, užívá si života opěvované celebrity, která nějaký ten milionek vůbec neřeší. Aby ne, když vydělává u Mercedesu jako šílenec. Dvanáct log sponzorů, které propaguje na nášivkách, přinese jeho stáji neuvěřitelné 3,3 miliardy Kč. Jeho kombinéza je tak cennější než třeba dres fotbalistů Manchesteru City, který má sponzorskou hodnotu »jen« 2,7 miliardy.

Jistě, Hamilton tyto prachy neshrábne, patří jeho zaměstnavateli, nicméně vedle výplaty od Mercedesu v astronomické roční výši 1,2 miliardy korun má nasmlouvané i osobní sponzory za 300 milionů... „Lewis je stejně zdatný obchodní vyjednávač, jako je skvělý jezdec,“ usmál se šéf stáje Toto Wolff.

Sezona startuje v neděli v Melbourne a britský pilot má podle expertů neochvějně vyrazit za svým pátým titulem mistra světa. „Nic jiného mne ani nezajímá, cíl je jasný,“ ušklíbl se Hamilton, úspěšný miliardář z F1. I kdyby dojel úplně poslední, ví, že i tento rok se náramně vyplatí!

Monster Energy
44 mil. Kč
Mercedes-Benz
872 mil. Kč
UBS
203 mil. Kč
Epson
102 mil. Kč
Wihuri
44 mil. Kč
Qualcomm
218 mil. Kč
Bose
73 mil. Kč
Puma
58 mil. Kč
Tommy Hilfiger
116 mil. Kč
IWC Schaffhausen
44 mil. Kč
Tibco
29 mil. Kč
Petronas
1,45 mld. Kč

CELKEM
3,25 mld. Kč

Lewis Hamilton a Sebastian Vettel chtějí letos ovládnout F1
Lewis Hamilton a Sebastian Vettel chtějí letos ovládnout F1