Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kvitová bude muset otevřít bolestnou minulost: Usvědčím tě!

Autor: as, ps

Mají ho, ale nikdo ho neviděl! Na darebáka, který před Vánoci 2016 tenisové hvězdě Petře Kvitové (28) ošklivě pořezal ruku, byla včera uvalena vazba. Jenže… Co se bude dít teď?

Oficiální potvrzení přišlo včera kolem páté hodiny odpolední. Soud o vazbě rozhodl na základě žádosti státního zástupce, a to pravděpodobně mimo soudní budovu. Novinářům rozhodnutí sdělila před prostějovským soudem Zuzana Burešová z informační kanceláře.

Fanoušci jásají, nadšená je samozřejmě i samotná Petra, která ale opatrně dodává: „Celá kauza pro mě skončí pravomocným odsouzením pachatele.“

Česká tenistka uvedla, že se rozhodně hodlá vrátit na tenisové kurty
Česká tenistka uvedla, že se rozhodně hodlá vrátit na tenisové kurty

Odpadá jí teď ona sžíravá nejistota, že lump si stále běhá po svobodě a kdykoli na něj může narazit. Trvalo to dlouhých 17 měsíců, než ho chytili. Tenistka se mezi tím snažila na chvíle hrůzy zapomenout, vymazat je z paměti. „Je to minulost, nevracím se k tomu,“ odmítala Kvitová myslet na děsivý zážitek ze svého prostějovského bytu.

Vše sleduje z Paříže

Momentálně už se připravuje v Paříži na druhý grandslam sezony. French Open startuje pozítří a Petra do něho může jít s čistou hlavou. Na kurtu zase válí, podařil se jí fantastický comeback!

Jenže teď reálně hrozí, že zase bude muset minulost otevřít. Výslechy, rekognice pachatele, soud. Zvládne to? „Po tom všem, co si Petra od přepadení prožila, bude její případná asistence nutná k odsouzení pachatele samozřejmostí a ráda ji absolvuje,“ nepochyboval její mluvčí.

Aby ne, vždyť je to mimořádně silná žena a ani pohled do očí násilníka ji nevyděsí!