25. května 2018 • 17:20

Kvitová v Paříži: Načasování asi není nejlepší, ale měla bych být šťastná, ne?

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku loňského roku se zdálo, že Petra Kvitová bude muset s tenisem skončit, ale v tomto roce už má na kontě čtyři tituly a patří mezi favoritky Roland Garros! Česká tenistka se 17 měsíců po útoku na svou osobu a vážné zranění ruky chystá na další grandslam a povzbudila ji i pozitivní zpráva – údajný útočník už je ve vazbě. „Skvělá zpráva, ale nejšťastnější budu, až celý příběh skončí,“ přiznala Kvitová novinářům v Paříži.



Česká tenistka Petra Kvitová už je hlavou na pařížské antuce, ale ani na tiskové konferenci před Roland Garros se nevyhnula otázkám na útok z prosince 2016, při kterém jí útočník pořezal ruku a málem ji připravil o zbytek aktivní kariéry.

Rodačka z Bílovce se ale dokázala postavit na nohy a teď už může být v klidu, zároveň ale přiznává, že dopadení útočníka není definitivní tečkou. „Úlevu zatím necítím, protože tohle ještě není konec. Jsem tady, abych hrála tenis. Uvidíme, co bude potom,“ uvědomuje si 28letá tenistka.

Dopadení agresora nevyhlížela, ale z hlavy ho dostávala těžko. „Když se to stalo, nebylo to tak, že bych si ze všeho nejvíce přála, aby ho chytili. Pak jsem se soustředila na svoji ruku tvrdě trénovala a rehabilitovala,“ přiznala Kvitová, která podle svých slov nechávala vše na policii. I dnes se ale cítí trochu divně, když je sama.

„Samozřejmě se cítím trochu divně, když jsem někde sama, ale mělo by se to zlepšit, až se všechno uzavře.“ Nemůže se čerstvé dopadení účastníka projevit i na výkonech v Paříži? „Asi to není nejlepší načasování, ale pořád jde o dobrou zprávu, ne? Měla bych být šťastná. Jsem šťastná,“ řekla.

Petra Kvitová zároveň ocenila všechny, kteří jí v posledních 17 měsících pomáhali. „Mám kolem sebe skvělé lidi, kteří jsou pořád se mnou a podporují mě. Na hřišti i právě teď,“ děkovala svým kolegům.

Ti ji chystají na další podnik, na němž by měla být jednou z favoritek na celkový triumf. Česká tenistka vstoupí do turnaje v neděli 27. května od 11 hodin proti Veronice Cepedeové z Paraguaye.   

Kvitová: Hraji dobře. Favoritka French Open? Tak to neberu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud