Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Česká televize ztrácí TOP fotbal a může přijít o TOP komentátory: Skončí Bosák?

Autor: hoz

Tady hrozí průšvih! Česká televize přišla o Ligu mistrů a top »špíly« tuzemské ligy. Od příští sezony je bude vysílat stanice O2 TV. Otázkou je, jestli jí za lepšími zápasy »neutečou« i komentátorská esa v čele s Jaromírem Bosákem (53)...

„K tomu se nebudu vyjadřovat. Obraťte se na vedení sportovní redakce ČT,“ vzkázal Bosák z Ruska, kde momentálně komentuje zápasy mistrovství světa.

Šéf sportu České televize Jiří Ponikelský zůstává v klidu. „Na všechno je brzo. Vše bude mít vývoj,“ řekl. A odkázal na prohlášení televize. „Další kroky budou předmětem interní diskuze, případně revize vysílání klubového fotbalu v České televizi.“

Co vlastně veřejnoprávní televizi z fotbalových přenosů zbylo? Evropská liga, reprezentační mače včetně Euro 2020 a MS 2022 a až čtvrtý výběr ze zápasů první ligy, tedy neatraktivní drobek, který upustí hlavní vlastník práv O2.

Kdepak komentování Ronalda, Messiho nebo Neymara. Na krále hlášek Bosáka by zbyla pouze fotbalová »druhá liga«. Bude mu to stačit?

„My posilování komentátorského týmu nechystáme. Máme dvanáct kvalitních komentátorů. Vrací se Tomáš Radotínský, přichází pouze reportérka Monika Čuhelová,“ vzkázal šéf O2 TV Marek Kindernay. Vylepšení chystají do nové podoby studia. „Virtuální grafiku budeme používat ve všech zápasech,“ přidal Kindernay.

Komentátor Jaromír Bosák je připraven na další velkou akci
Komentátor Jaromír Bosák je připraven na další velkou akci

MŮJ PRVNÍ GÓL: Ibrahimovicovy nůžky? Nejhezčí, co jsem kdy viděl, žasne Bosák
Video se připravuje ...