Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Fotbalový smutek, zemřel mistr ligy s Baníkem (†37). Sáhl si na život?

Autor: bko

Fotbalovým prostředím se šíří smutná zpráva: Přemysl Krpec, který byl v sezoně 2003/2004 členem kádru mistrovského Baníku Ostrava, je mrtvý. Útočníkovi, který pak působil v nižších soutěžích doma či v Rakousku, bylo pouhých 37 let.

„Dneska budu bohužel posel špatných zpráv,“ napsal na Twitter fanoušek s přezdívkou Kedry. „Včera si sáhl na život bývalý hráč Baníku Přemysl Krpec, který hrál za FCB v letech 2003-2005 a radoval se z posledního ligového titulu... RIP Přémo,“ smutnil příznivec Baníku. Zprávu ocitoval i klubový web.

Přemysl Krpec s pohárem pro mistra ligy po sezoně 2003/2004
Přemysl Krpec s pohárem pro mistra ligy po sezoně 2003/2004

Krpec pocházel z Kozlovic nedaleko od Frýdku-Místku a jako dorostenec dostal šanci v ostravském Baníku. Před mistrovskou sezonou se probojoval do kádru A-týmu, který tehdy vedli trenéři František Komňacký s Pavlem Vrbou, a na podzim vždy na pár minut zasáhl do tří zápasů.

Na jaře už si nezahrál, i tak ale mohl zvednout nad hlavu pohár pro mistra ligy. V následující sezoně hostoval ve Vítkovicích, pak působil ve Frýdku a tři roky odkopal v Rakousku, než se vrátil domů do Kozlovic.