Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C

Nantes chce své miliony za zmizelého Salu. Čím se Cardiff brání?

Autor: brm

Měl to být historicky nejdražší přestup v historii Cardiffu. Místo toho se transfer Emiliana Saly z Nantes za 15 milionů liber proměnil v noční můru. Argentinský útočník byl na palubě letadla, které se ztratilo nad Lamanšským průlivem, lépe řečeno pravděpodobně podle posledních informací skončilo na jeho dně. Nyní se začínají kluby přetahovat o to, kdy a kdo zaplatí smluvenou částku.

Fanoušci anglického i francouzského klubu se s fotbalistou pomalu rozloučili, ale nyní přichází na řadu ta nejpalčivější otázka. Zaplatí Cardiff 15 milionů liber (440 milionů korun)? Doposud neuhradil nic a Nantes peníze požaduje. Podle informací Sky Sports už situaci řeší s právníky.

Francouzi chtějí, aby jim byla okamžitě zaplacena první část transferové částky, tedy 5 milionů liber (146,7 milionu korun). Cardiff se ale brání a nehodlá provést jakoukoliv platbu, dokud nebudou ukončeny záchranné akce a vyšetřování jako takové.

Pátrání po zmizelém fotbalistovi se pohnulo v neděli, kdy na dálku řízená ponorka objevila na dně Lamanšského průlivu vrak letadla. "Na základě analýzy videozáběrů jde o hledané letadlo a bohužel je na záběrech viditelné tělo uprostřed vraku," uvedl Britský úřad vyšetřování leteckých nehod (AAIB) v prohlášení. Nyní řeší další kroky společně s rodinami obou cestujících a policií.

Vedení aktuálně 18. celku Premier League je přesvědčeno, že je třeba před jakýmkoliv placením najít odpovědi na řadu otázek. Zejména pak ohledně vlastnictví letadla Piper Malibu, které bylo oním osudným strojem, který se ztratil 21. ledna v oblasti severně od ostrova Guernsey. Zároveň hodlají zjistit, proč se letoun se Salou pokoušel třikrát o start, než se mu podařilo vzlétnout a vydat se směrem k cíli cesty.

Po sérii telefonátů s Nantes se Sky Sports podařilo zjistit, že Cardiff již před více než týdnem obdržel první dopis od právníků účastníka Ligue 1, na který jeho advokáti odpověděli a požádali o více času.