Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Snowboardistka Pančochová bojuje za práva homosexuálů: Stop diskriminaci!

Autor: pv

Už toho má dost. Snowboardistka Šárka Pančochová chce pomoci bojovat za rovnoprávnost homosexuálních párů. „Proč by se páry stejného pohlaví nemohli brát?“ ptá se jedna z nejlepších světových prknařek.

Před olympijskými hrami v Pchjongčchangu Pančochová šla s pravdou ven a oznámila, že má blíž k ženám než mužům. Její partnerkou je Kaileen Laree, která má z předešlého manželstí dcerku Khaylu.

Šárka Pančochová randí s krásnou americkou maminkou Kaileen Laree, která miluje mořské vlny
Šárka Pančochová randí s krásnou americkou maminkou Kaileen Laree, která miluje mořské vlny

Právě za právo na svatbu bojuje i česká sportovkyně. „Vím, že spousta lidí nemá ani ponětí, co registrované partnerství znamená. Ani já, dokud jsem se o toto téma nezačala trochu víc zajímat, jsem nevěděla, že registrované partnerství vlastně moc neznamená,“ uvedla Pančochová a chce tak s tím něco dělat.

„Věřím, že my, český národ, jsme natolik otevření a dopomůžeme ke změně, která přispěje k lepším životům našich spoluobčanů a nebude diskriminovat homosexuální páry a upírat jim právo na manželství,“ napsala na Facebooku snowboardistka. Přijde jí totiž nefér, že běžní manželé mají lepší práva, než právě registrované homosexuální páry.