Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Manželka basketbalového milionáře Satoranského: Chci se podělit o peníze

Autor: sjs

Jsou spolu už od roku 2011. Basketbalista Tomáš Satoranský a jeho žena Anna žijí ve Washingtonu, kde český reprezentant hraje, už třetí rok. Letos se jim narodila dcera Sofia Gia a v létě na úspěšného sportovce čeká podepsání nové lukrativní smlouvy na stovky milionů korun. Jak ambiciózní manželka slavného sportovce zvládá život v jeho stínu?

Je plná nápadů a chutě pracovat. Kvůli náročné kariéře manžela ale musela přibrzdit. Stejně tak i po narození dcerky. „Pořád sice pracuju, ale žiju Tomášovou kariérou. On se nemůže přizpůsobit mně, tak se přizpůsobuju já jemu. Nevěřím, že dva lidi můžou dělat vrcholovou kariéru, a ještě mít rodinu. Takže teď je Tomášův čas. Neberu to jako oběť, rozhodla jsem se tak dobrovolně,“ řekla Satoranská pro magazín Ona Dnes.

Satoranský zahájil sezonu na lavičce při výhře nad Philadelphií
Satoranský zahájil sezonu na lavičce při výhře nad Philadelphií

Jako dcera gastronomického experta Pavla Mauera má sen otevřít si vlastní restauraci, ale jako rodina chtějí pomáhat i ostatním. „S manželem plánujeme i větší charitativní projekt, takže bych se chtěla věnovat i této oblasti. Myslím si, že když má člověk nějaké peníze, měl by se o ně podělit s těmi, kterým se jich nedostává,“ prozradila Satoranská.

Její muž i za poslední tři roky v NBA vydělal 9 milionů dolarů hrubého. Podle odborníků má dostat v Americe novou smlouvu, která nepůjde ročně pod 10 milionů dolarů. Stal by se tak nejlépe placeným českým sportovcem.

Peníze ale nejsou u Satoranských na prvním místě. „Já jsem docela skromná. Ani nejsem rozmarná, abych denně chodila po nákupech. Jsem šťastná, že máme dost, abychom mohli být s rodinou a vzít ji kdykoliv k nám na druhou stranu světa, abychom mohli cestovat a abych nemusela v supermarketu řešit, jestli si koupím levnější, nebo dražší sýr,“ pravila paní Anna.

Témata:  manželkapenízerodinaSatoranskýNBAVIPsport