Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Smrt v ringu: „Mrtvý“ boxer napsal, že žije. Kdo při zápase opravdu zemřel?!

Autor: ČTK

V bulharském profesionálním boxu se rozhořel skandál po úmrtí boxera po utkání v Albánii. Sobotní duel pérové váhy ve Skadaru skončil tragicky pro Borise Stančova, do světa se ale rozletěla zpráva, že zemřel Isus Veličkov.

Dokonce o tom informovala i prestižní organizace WBC na svém webu. Posléze se ukázalo, že Stančov boxoval pod falešnou identitou s licencí svého bratrance a dokonce s jeho vědomím.

Veličkov po zprávách o svém úmrtí nejprve na sociálních sítích vyvedl boxerskou veřejnost z omylu. V bulharských médiích pak přiznal, že bratranec používal jeho licenci zhruba rok a nastoupil s ní do osmi duelů.

Boxer, který bojoval na licenci bratrance, utrpěl v ringu smrtelné zranění
Boxer, který bojoval na licenci bratrance, utrpěl v ringu smrtelné zranění

„Boxuje na moji licenci od roku 2018. Říkal, že to není problém, že to trenér ví,“ citoval jednadvacetiletého Veličkova server sportal.bg.

Stančov v pátém kole duelu pérové váhy s domácím Arditem Murjou inkasoval úder do hlavy, po kterém skončil v bezvědomí v rohu ringu.

Přes okamžitou snahu o pomoc boxer zemřel, podle informací médií na srdeční zástavu. Spekuluje se, že vedle licence Stančov používal i lékařské záznamy svého bratrance, proto není známo, v jakém zdravotním stavu k zápasu nastoupil.