Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rozloučení se střelcem Málkem (†58): Záhada trvá dál! Dojatý syn nemohl mluvit

Autor: nem

Ani čestná salva by nerozptýlila dohady kolem jeho skonu. Sportovní svět se ve čtvrtek rozloučil s majitelem stříbrné olympijské medaile z OH v Sydney 2000 ve střelbě ve skeetu Petrem Málkem (†58).

Obřad za účasti dvou stovek přítomných orámovaly tiché vzpomínky, záplava květin a hudba včetně závěrečného duetu Andrey Bocelliho a Sarah Brightmanové Time To Say Goodbye. „Promiňte, nejsem schopen řeči. Nechci, abychom na mého tátu vzpomínali ve smutku. Později na jeho počest pozdvihneme číši vína,“ pronesl zdrcený syn slavného střelce Petr.

Říká se, že ve víně je pravda, leč ta o příčině nečekaného úmrtí brokařské legendy v Perském zálivu zřejmě zůstane milosrdně skryta. „S ohledem na rodinu nebudu spekulovat. Jedna verze je o kolapsu na střelnici, další, že se to stalo jinde. Naposledy jsme spolu mluvili na Memoriálu Bechyňského a Bednaříka. Petr říkal, že chce v Kuvajtu trénovat do olympiády, pak se vrátí domů,“ řekl někdejší trenér národního týmu Jan Hůla (62).

„Co přesně se stalo, netuším, snad nějaký kolaps. Petr byl můj dlouholetý parťák, je smutné, že se už neuvidíme," připojil zarmoucený olympijský šampion ve střelbě na trap z Barcelony 1992 Petr Hrdlička.

Záplava květin při posledním rozloučení se střelcem Petrem Málkem. Kromě široké rodiny je poslaly i střelecké kluby a město Brno
Záplava květin při posledním rozloučení se střelcem Petrem Málkem. Kromě široké rodiny je poslaly i střelecké kluby a město Brno