Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Koukal slaví titul z Jižní Ameriky, rozptylovaly ho Brazilky: Bylo těžké se soustředit!

Autor: ps

Krásné ženy, rozpálené pláže, ale na nic z toho neměl čas. Nejlepší český squashista Jan Koukal (30) se soustředil jen na turnaj, který mu mohl vynést už 29. titul PSA v kariéře. Dokázal to a vyhrál, ale kvůli pohledným Jihoameričankám měl občas problémy se soustředěním.

Skleněný kurt postavený v obchodním centru. Zajímavé místo pro 5. ročník Cerdil Open 2014 v Campo Grande, ale pro squashisty docela problémové. A to především v Jižní Americe, kde dívky díky sexy křivkám dokáží mužské hlavy pořádně pobláznit.

„Abych řekl pravdu, tak jsem občas měl problém sladovat míček a soustředit se na hru. Proudilo to tam všemi směry, na Brazilky se rozhodě dá dívat,“ smál se po finále spokojený Koukal.

Los měl příznivý, první problémy ho potkaly až ve finále, kde narazil na argentinského kvalifikanta Robertina Pezzotu. „První set jsem trochu smolně prohrál 9:11 a ve druhém prohrával 5:7, ale od té doby jsem převzal otěže a na kurtu dominoval 11:8 11:4 11:4.“

Na sérii světových turnajů se Koukal připravoval doma v Česku. Na republikovém šampionátu v Ostravě, kde si připsal rekordní 15. titul, vyladil formu. „Teď mě čeká týden odpočinku, pak mistrovství Evropy družstev v Itálii a dál celkem dlouhá šňůra sedmi turnajů v Austrálii a na Novém Zélandu,“ přiblížil své budoucí plány.