Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Golfový svět v šoku! Odpalovali dál, i když přímo na hřišti umřel caddy

Autor: pta

Golfový svět smutní, ale je také hodně rozčílený. Skotskému hráči Alastairu Forsythovi zemřel v neděli na infarkt jeho caddy Ian MacGregor přímo na hřišti během European Tour na Madeiře. A jeho reakce na tragickou událost? Pokračoval dál ve hře! Ostatní hráči se chování Forsytha a několika dalších golfistů velmi diví a žádají schůzku, na které by se na první pohled nepochopitelná reakce prošetřila.

Podle některých krátce poté, co přivolaní zdravotníci museli vzdát boj o MacGregorův život, se nikomu dál v turnaji nechtělo pokračovat. „Pak nám ale technický ředitel poslal zprávu – toto je profesionální sport a show musí pokračovat. Neúcta,“ naštvalo Australana Scotta Arnolda, bývalou amatérskou jedničku na světě.

Naštvaných reakcí přišlo ale mnohem víc. „Z mého pohledu bylo absolutně šokující, že se hrálo dál,“ prohlásil Ir Peter Lawrie. „Mohli mu prokázat respekt. Život je přece důležitější než golf,“ přidal se Španěl Pablo Larrazábal.

Forsyth je ale přesvědčený, že se zachoval správně. „Radili jsme se s mými soupeři a také funkcionáři, než jsme se rozhodli hrát dál. To rozhodnutí padlo, protože jsme si mysleli, že by to Mac takhle chtěl,“ hájil se skotský golfista. Golfisté nicméně chtějí prosadit do regulí, aby příště se podobná situace už neopakovala a při úmrtí jakéhokoliv člověka na hřišti byl turnaj ukončený.

Ani masáž srdce McGregora k životu nepřivedla.
Ani masáž srdce McGregora k životu nepřivedla.

Témata:  smrtúmrtígolfcaddysport Golf na Heureka.cz