25. října 2016 • 15:19

Snad mi forma vydrží i v sezoně, doufá Sáblíková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Martina Sáblíková věnovala podstatnou část přípravy na nadcházející sezonu cyklistickému tréninku, její formu při prvních rychlobruslařských startech to však negativně neovlivnilo. Spíše naopak. Hned na úvod zajela v Inzellu rekord dráhy na své oblíbené tříkilometrové trati a v dobrých výkonech chce pokračovat i ve Světovém poháru. Do Číny, kde v polovině listopadu seriál začne, odletí příští týden.


"Musím říct, že se cítím docela dobře a závody, které jsem absolvovala, dopadly nad očekávání. Na kolo jsem byla připravená docela dobře, takže výkonnost jsem měla. Těším se na sezonu a doufám, že forma vydrží," řekla Sáblíková na dnešní tiskové konferenci v Praze. Vedle "trojky" se jí vydařily i starty na tratích 500, 1000 a 1500 metrů.

"Na závodění se už těším, ale na druhou stranu se moc netěším na to, že teď letíme do Číny a pak do Japonska. Časový posun nemám moc ráda. Je to ale pro všechny stejné, takže uvidíme," uvedla devětadvacetiletá rychlobruslařka, která bude usilovat o jedenáctý triumf v SP v řadě.

"Nevím, zda bych si troufnula mluvit o útoku na další celkové vítězství. Sezona je dlouhá a já jsem čím dál tím starší. Obhajoba by byla z říše snů, kdyby se to nepodařilo, byla bych alespoň ráda, abych nebyla daleko," uvedla šestnáctinásobná mistryně světa.

Nadcházející sezona bude předolympijská, trojnásobná šampionka z olympijských her ve Vancouveru a v Soči tak už pomalu začíná myslet na hry v Pchjongčchangu.

"Samozřejmě, že už to mám v hlavě. Olympiáda se blíží, je to rok a půl. Spíše na to ale myslím s ohledem na další závodnice a závodníky z našeho týmu, kteří by tam mohli startovat. Holky se zlepšují a já jsem za to hrozně ráda," řekla Sáblíková a poukázala zejména na výkony Nikoly Zdráhalové, Elišky Dřímalové a Natálie Kerschbaummayr.

Arénu v Koreji si vyzkouší až v únoru na mistrovství světa na jednotlivých tratích. "Zatím moc informací nemám a ani nevím, zda už mají vše dostavěné. Asi by ale měli, když se tam pojede MS. Vyzkoušíme si vše a zjistíme, jestli bude led rychlý, nebo pomalý," řekla rodačka z Nového Města na Moravě.

Osobní zkušenosti s dějištěm olympiády jsou pro Sáblíkovou vždy hodně důležité. "Člověk se pak může připravit na nejdůležitější sezonu nejlépe, jak umí. Zná podmínky, jestli tam je teplo, nebo zima. Do olympiády se ještě něco změnit může, ale už to není tak razantní," řekla Sáblíková, která se v nadcházejících měsících opět plánuje věnovat všem tratím. Jen zřejmě bude vynechávat závody s hromadným startem.

V minulé sezoně svěřenkyně trenéra Petra Nováka vyhrála, co šlo. Vedle SP i vícebojařské mistrovství Evropy a světa, i závody na 3000 a 5000 metrů na MS na jednotlivých tratích.

"Porovnávat formu se začátkem sezony před rokem je ale těžké. Já si ani nepamatuji, jak jsem se před dvanácti měsíci cítila. Teď docela dobře. Na svěťáky se těším, ale je to jiné. Mám kolem sebe tým, který se zlepšuje. To je pro mě motor a motivace," dodala Sáblíková a poukázala na pomoc týmových kolegů v létě, kdy po krachu cyklistického startu na letní olympiádě těžko hledala motivaci do dalšího tréninku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud