7. května 2011 • 17:58

Bývalá jednička Hingisová bavila diváky na Štvanici

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

S tradičním širokým úsměvem se představila bývalá tenistka Martina Hingisová českému publiku v dnešní exhibici na pražské Štvanici. Bývalá světová jednička dnes v rámci turnaje Strabag Prague Open 2011 porazila kamarádku Danielu Bedáňovou 6:3.



"Tenis mám ráda a na exhibice to, doufám, ještě stačí. Byl to zážitek, dlouho jsem si chtěla zahrát na Štvanici," řekla Hingisová. Zápas na jeden set ukončila stylem servis volej. "Volej je nejjednodušší úder, jenom nastavíte raketu," smála se.

Pětinásobná grandslamová vítězka ve dvouhře ukázala, že tenis ani čtyři roky po konci kariéry nezapomněla. Hrála pestře a pobavila diváky hrou po vzoru Švýcara Rogera Federera - zkusila úder zády k síti mezi nohama, ale trefila síť.


"Kdyby trochu trénovala, mohla by pořád hrát," zazněl názor ze solidně zaplněných ochozů Štvanice na adresu Hingisové. Loni měla v klubové soutěži v Americe dva mečboly proti Venus Williamsové, ale prohrála. Hrát turnaje už by však nechtěla. "Věčné lítání po světě mě neláká. Stačí mi pár exhibic," řekla.

Někdejší světová šestnáctka Bedáňová se neztratila, ale přeci jen měla údery méně jistější. "Trochu jsme do sebe šly a trochu se snažily pobavit. Doufám, že se to líbilo," řekla Bedáňová, manželka daviscupového reprezentanta Jana Hájka.

Bývalá tenistka a světová jednička Martina Hingisová při exhibičním utkání s Danielou Bedáňovou
Bývalá tenistka a světová jednička Martina Hingisová při exhibičním utkání s Danielou Bedáňovou

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud