14. července 2011 • 17:05

České tenistky můžou dostat silné soupeřky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky budou při nedělním losování nového ročníku Světové skupiny Fed Cupu mezi čtyřmi nasazenými celky, přesto mohou narazit hned na tři silné týmy. Letošním finalistkám soutěže může los přisoudit náročné zápasy v Německu a ve Španělsku, nebo duel se Srbskem, za které hrají bývalé světové jedničky Jelena Jankovičová a Ana Ivanovičová. Kvarteto celků, ze kterých vzejde soupeř českých hráček, doplňuje Ukrajina.



Zatímco Ukrajinky by byly papírově nejsnadnějšími soupeřkami, v ostatních případech by Češky nečekal snadný úkol. S Německem a Španělskem by navíc určitě hrály venku.

Srbky třikrát porazily v 80. letech, ale tehdy se hrál Fed Cup jiným systémem než nyní. Proto by o dějišti utkání rozhodl los, to samé by platilo i v případě, že by svěřenkyně kapitána Petra Pály narazily na Ukrajinu, se kterou se ještě nikdy neutkaly.

Jedničkou německého týmu je jedenáctá hráčka žebříčku WTA Andrea Petkovicová, dvojkou pak světová šestnáctka Julia Görgesová. V týmu navíc figuruje také semifinalistka z letošního Wimbledonu a vítězka předchozího turnaje v Birminghamu Sabine Lisická. V poslední vzájemném měření sil Češky zvítězily loni v Brně těsně 3:2.

Ve Španělsku by Pálovy svěřenkyně čekal těžký duel s antukovými specialistkami. Na jihu Evropy Češky před čtyřmi lety prohrály 1:4, o dva roky později doma Španělky na rychlejším koberci porazily stejným poměrem.

Nový ročník Fed Cupu se bude losovat v neděli dopoledne SELČ v japonském Kóbe ihned po skončení barážového zápasu Světové skupiny II mezi domácími tenistkami a Argentinou.

Letos Češky vyhrály 3:2 na Slovensku a rovněž 3:2 v Belgii a postoupily do listopadového finále proti Rusku.

Nasazené týmy: Rusko, ČR, Itálie, Belgie.
Nenasazené týmy: Německo, Srbsko, Španělsko, Ukrajina.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud