6. listopadu 2011 • 16:42

Doma se dočkal. Roger Federer ovládl turnaj v Basileji

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský tenista Roger Federer vyhrál popáté turnaj v rodné Basileji. Bývalý první hráč světa v dnešním finále porazil Japonce Keie Nišikoriho 6:1, 6:3 a připsal si druhý titul v sezoně.



Federer triumfem ve svém 98. finále na okruhu ATP navázal na basilejské tituly z let 2006, 2007, 2008 a 2010. Třicetiletý Švýcar si na svém prvním turnaji od US Open připsal celkově 68. titul v kariéře, ale po lednovém vítězství v Dauhá teprve druhý v sezoně.

"Z výhry tady mám vždycky krásný pocit. Byl to skvělý týden. Postupně jsem se zlepšoval a to nejlepší jsem si schoval na dnešek," řekl Federer, jenž si pochvaloval dlouhý odpočinek po newyorském grandslamu.

"Už dlouho jsem se necítil tak dobře fyzicky. Jsem v jiné fázi kariéry než mladí kluci. Musím se soustředit na to, co vyhovuje mému tělu, hlavě a rodině a myslím, že jsem se rozhodl správně," řekl ke svému volnějšímu programu.

Příští týden se Federer představí na turnaji série Masters v Paříži, kde nikdy nedošel dál než do semifinále. "Jsem hladový a nažhavený, přesně tak, jak v této fázi sezony potřebuju," dodal Švýcar, jenž bude koncem měsíce obhajovat loňský triumf na Turnaji mistrů.

Nišikori ve finále nedokázal navázat na výkon ze semifinále, ve kterém v sobotu vyřadil světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče. Jednadvacetiletý Japonec v Basileji také v prvním kole porazil sedmého hráče světa Tomáše Berdycha.

"Byl na mě dneska moc dobrý. Snažil jsem se předvést to nejlepší, ale nedovolil mi to," vysekl svému přemožiteli poklonu Nišikori.

Dvouhra - finále:

Federer (3-Švýc.) - Nišikori (Jap.) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - finále:

Llodra, Zimonjič (1-Fr./Srb.) - Mirnyj, Nestor (2-Běl./Kan.) 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud