Pavel Novotný
22. prosince 2015 • 20:47

Federer hrozí soupeřům: Jsem ve formě a moje příprava bude brutální

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta se zmobilizuje, věří Požár. Vůči Holoubkovi nebylo fér, že...
Procházka vs. Rakič: šachista, ale chaos českého samuraje bude pálit
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen šestnáct turnajů má pro rok 2016 ve svém jízdním řádu Roger Federer. Z toho bude jediný  antukový - pařížské Roland Garros. Gigantické podniky na oranžové drti jako jsou turnaje v  Monte Carlu, Madridu či v Římě v jeho kalendáři nehledejte. A co víc. Sedmnáctinásobný  grandslamový vítěz si mezi turnaji dá více než dvouměsíční pauzu. I když, pauzu...



"Mezi Indian Wells a Roland Garros nebudu hrát žádné turnaje. Nezúčastním se podniků v Miami, Monte Carlu, Madridu ani Římě. To ale rozhodně neznamená, že nebudu nic dělat. Budu tvrdě  makat, moje příprava bude mimořádně ostrá, brutální. Žádná dovolená nehrozí," má jasno švýcarský fenomén.

"Odpočinek v tomto období nepotrvá déle než deset dní, jinak mě čeká dřina. Chci být co nejlépe  připraven na French Open. Chci také ušetřit co nejvíce energie pro letní část sezony," říká čtyřiatřicetiletý tenista.  

Roger Federer si pro novou sezonu naplánoval jediný turnaj na antuceFoto Reuters

V kalendáři Rogera Federera by mohlo přibýt i klání sedmnácté, pokud se dle předpokladů  kvalifikuje na závěrečný Turnaj mistrů.

Priorita basilejského rodáka pro novou sezonu je však  kromě grandslamů jasná. Olympiáda.

V ní byl rád nastoupil ve všech třech soutěžích - dvouhry, čtyřhry a smíšené čtyřhry. V deblu by se měl Federer představit po boku Stanislase Wawrinky, s kterým loni dotáhl Švýcarsko k zisku Salátové mísy, ve smíšené čtyřhře vytvoří hvězdný pár s Martinou Hingisovou. "S největší pravděpodobností nastoupím ve všech třech soutěžích, abych měl co největší šanci získat pro Švýcarsko medaili,“ potvrdil Federer.

"Můžu hrát mezi šestnácti a dvaceti turnaji, ne více. V mém případě má však každý podnik maximální důležitost, žádný neberu jako přípravu na ten další. Na každém ze sebe budu chtít dostat maximum a vyhrát," pokračuje.

„Bude to dlouhý a těžký rok, ale cítím se fyzicky dobře, jsem ve formě. Stále plánuji vydržet na túře ještě nějaký čas, plány na konec kariéry vůbec nemám. Rozhodně mám v úmyslu odehrát celou sezonu,“ ujišťuje Federer.

Program Rogera Federera pro rok 2016
MĚSÍCE TURNAJE
leden Brisbane (beton), Australian Open (beton)
únor Rotterdam (hala), Dubaj (beton)
březen Indian Wells (beton)
květen Roland garros (antuka)
červen Stuttgart (tráva), Halle (tráva), Wimbledon (tráva)
červenec Toronto (beton)
srpen OH v Riu (beton), Cincinnati (beton), US Open (beton)
říjen Šanghaj (beton), Basilej (hala), Paříž (hala)

Stan Wawrinka (vpravo) a Roger Federer při zářijovém daviscupovém zápase Švýcarska proti Nizozemsku
Stan Wawrinka (vpravo) a Roger Federer při zářijovém daviscupovém zápase Švýcarska proti Nizozemsku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud