15. října 2010 • 16:15

Ivanovičová šla na záchod... A dostala trest

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Marně bojovala česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová v prvním kole turnaje v Linci s bývalou světovou jedničkou Anou Ivanovičovou. Plzeňská rodačka podlehla své soupeřce hladce 3:6, 2:6. A to navzdory tomu, že pohledná Srbka přišla o druhou hru první sady, aniž by odehrála jediný míč. Jak k celé kuriózní situaci došlo?



Brzy třiadvacetiletá Ivanovičová nejprve bez problémů vyhrála svůj úvodní servis, necítila se však dobře, a tak požádala hlavního rozhodčího o přestávku a odchod na toaletu. Rozhodnutí sudího však bylo navzdory prosbám rodačky z Bělehradu nekompromisní. Přestávka bude povolena až po podání Strýcové nebo Srbka musí vše stihnout v řádném limitu při výměně stran.

Indisponovaná Ivanovičová se tedy rozhodla využít krátké pauzy mezi gamy a vyrazila do šaten na vlastní pěst. Když se po několika minutách vrátila na dvorec, ke svému překvapení zjistila, že přišla o čtyři míče a tím pádem o celý game.

Rozhodčí ji za nedodržení časového limitu napočítal za každých 20 sekund jeden ztracený fiftýn.  Zpoždění minuty a dvaceti vteřin tak přineslo hru zdarma pro Češku.


Protesty bývalé světové jedničky byly marné. "Myslela jsem si, že mám váš souhlas," snažila se na rozhodčího apelovat Srbka. Marně.

Strýcové však darovaná hra nic platná nebyla. Černovlasá kráska zápas jednoznačně ovládla navzdory tomu, že se podle vlastních slov necítila během utkání vůbec dobře. "Až na poslední tři hry mi bylo mizerně," řekla po utkání Ivanovičová.

A jak okomentovala celý incident, který vyvrcholil ztrátou hry? "Bylo to trapné, cítila jsem se ponížená, " řekla po vítězném klání bývalá světová jednička.

VIDEO: Ana Ivanovičová zvítězila navzdory zdravotním problémům

Ivanovičová si odskočila na záchod a zaplatila za to ztrátou gamu
Video se připravuje ...

Ana Ivanovičová
Ana Ivanovičová

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud