Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chudí příbuzní! Slováci získali stříbro na MS, ale na stupních vítězů zaskočili svět

Autor: pv

Tohle má být jeden reprezentační tým? Slovenští sjezdaři zazářili na mistrovství světa ve Švýcarsku, kde se umístili na 2. místě v soutěži družstev. Fanoušky a novináře ale šokovali nejen parádním výsledkem. Rozruch vyvolalo jejich oblečení na stupních vítězů. Skoro každý ze závodníků měl jinak barevnou kombinézu a oblečení. U ostatních reprezentací mají závodníci jednotné barvy. Slovenský lyžařský svaz přiznal, že je to kvůli tomu, že nemají dostatek financí!

Získali historicky první medaili pro Slovensko na šampionátu v alpském lyžování. Kromě otázek na senzační výkon museli ale stříbrní reprezentanti čelit nepříjemným otázkám týkajících se jejich kombinéz. První Francouzi i třetí Švédi nastoupili na pódium na rozdíl od Slováků v jednotných barvách.

„Všichni to tady rozebírají a ptají se nás na to. Kombinéza každého z nás vyjadřuje charakter našeho já. To, co vidí lidi navenek, není tak důležité jako to, že jsme všichni měli srdce a velkou touhu získat pro Slovensko medaili,“ tvrdí Veronika Velez Zuzulová pro deník Plus Jeden Deň. Pravda je ale trochu někde jinde a není moc lichotivá.

„Každý z našich reprezentantů má své partnery a my momentálně nemáme tolik prostředků, abychom mohli zabezpečit tolik kombinéz pro všechny naše závodníky,“ posteskl si Michal Rajčan, šéf úseku Alpských disciplín Slovenské lyžařské asociace. Společně s kolegy se snaží, aby reprezentanti nebyli pestrobarevní jako cirkusáci a jednají s dodavatelem oblečení, který by měl závodníky odít do jednotných barev.

Nutno dodat, že čeští sjezdaři v čele s Ester Ledeckou také kombinézy neřeší a každý závodí v jiných barvách. Kdyby nevypadli v osmifinále, ale dostali se na stupně vítězů, tak by čelili stejným dotazům jako Slováci.