Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Oblíbená skikrosařka Holmlundová je po nehodě už 2 měsíce v kómatu. Svitla jí naděje?

Autor: pv

Byl to šok nejen pro všechny její soupeřky. Úspěšná švédská skikrosařka Anna Holmlundová je od 19. prosince v kómatu. Při tréninku na závod Světového poháru v Innichenu měla nehodu a silně se udeřila do hlavy a náraz vyvolal krvácení do mozku. Podle nových zpráv se její stav mírně zlepšuje.

Hvězdná skikrosařka je stále v umělém spánku, ale podle jejího otce jsou znát drobné pokroky. „Vnímá různé vůně a její pohled sleduje určité věci. Ještě se neprobudila, ale mám pocit, že jsme v kontaktu,“ tvrdí pan Holmlund. Lékaři jsou však zatím zdrženlivější.

„Annu pravidelně testují. Musíme mít dostatek času na to, abychom mohli získat spolehlivé informace o jejím stavu,“ řekl Joar Batelson, sportovní šéf Svazu švédských lyžařů.

Palce drží své soupeřce, ale zároveň kamarádce i české skikrosové reprezentantky Andrea Zemanová a Nikol Kučerová. Druhá jmenovaná dokonce závodí s anglickým nápisem na helmě „Buď silná Anno.“

Všichni věří, že se dvojnásobná celková vítězka Světového poháru a bronzová medailistka z OH v Soči uzdraví a vrátí se zpět do normálního života.