Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak probíhal porod tenisové hvězdy? Kvůli Sereně vyklidili celé patro!

Autor: pan

Nekrásnější den v životě Sereny Williamsové? Prvního září roku 2017. Ne, v tento den nepřidala tenisová královna do své rozsáhlé sbírky 23 grandslamových titulů žádný další. Na svět však přivedla svého prvního tolik vytouženého potomka. A že to byla velká událost nejen pro slavnou Američanku, ale i pro kliniku, kde porod probíhal, tím si můžete být jisti.

Až do 22. týdne těhotenství Serena Williamsová před světem úspěšně tajila, že je v jiném stavu. Vše na šampionku prasklo až poté, kdy na sociálních sítích omylem umístila svoji fotku s těhotenským bříškem a nápisem "20. týden".

Za pár dní šestatřicetiletá tenistka tak už jako těhotná vyhrála na začátku roku Australian Open, na kterém získala rekordní 23. grandslamový titul. Od té doby se na kurtech neobjevila. Oficiálně zprávu o svém těhotenství potvrdila až po omylem zveřejněných fotografiích.

Otcem dítěte a snoubencem Sereny Williamsové je spoluzakladatel internetové sociální sítě Reddit Alexis Ohanian, který krátce po porodu své vyvolené na sociálních sítích radostnou novinu oznámil. "Serena je na tom skvěle, všechno šlo výborně, jsem nadšený. Bude výborná matka," nešetřil superlativy americký miliardář.

Serena Williamsová převedla na svět svého prvního potomka
Serena Williamsová převedla na svět svého prvního potomka

Luxus pro královnu Serenu

Že i porod tenisové legendy probíhal v podobně pohodovém tempu, s jakým Američanka drtila na kurtech většinu svých soupeřek, potvrdili i zástupci kliniky, které se Serena svěřila do péče. "Dítě i matka jsou v naprostém pořádku," uvedli lékaři.

Mladší ze sester Williamsových totiž neponechala nic náhodě. Za místo, kde přivede na svět svého prvního potomka, si vybrala luxusní kliniku ve West Palm Beach na Floridě. A o tenisovou královnu bylo postaráno vskutku luxusně. Kvůli porodu Sereny bylo vyklizeno celé patro nemocnice, aby měla sedminásobná wimbledonská šampionka naprosté soukromí.

Nebyla by to ale nezničitelná Serena, aby už pár dní po narození dcerky neplánovala návrat na kurty. "Nemůžu se dočkat, až přijdu do hráčské šatny a zase budu moct hrát tenis," má jasno Serena.

Na kurty by se šampionka měla vrátit už v lednu, kdy by ráda obhajovala titul z Australian Open. Mimochodem, starší sestra Sereny Venus, která přispěchala s gratulací mezi prvními, úspěšně bojuje na probíhajícím US Open, kde se po vyřazení Petry Kvitové dostala již do semifinále.