Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Tenisté na Davis Cupu válí: Ochotská nakopla Rosola!

Autor: as, tuš

Láska hory přenáší a dodává sílu! Český tenista Lukáš Rosol (27) zvládl daviscupové drama v Kazachstánu i díky své přítelkyni Michaele Ochotské (28), která mu na dálku mocně fandila.

Strávili spolu pohádkovou dovolenou na Floridě a karibském ostrůvku Guadeloupe, na pražském letišti si dali vášnivou pusu na rozloučenou a vyrazili do práce. Zatímco krásná Míša už zase uvádí na Nově zprávy, Lukáš táhne oslabený český tým do daviscupového semifinále. A daří se mu to náramně! Češi i díky němu vedou po prvním dnu v Kazachstánu 2:0.

Nervy na kinedryl

Ochotská samozřejmě včera nechyběla u televizní obrazovky. „Koukala jsem se v práci a držela pěsti,“ prozradila Blesku moderátorka. Poté, co Rosol prohrál s Golubjovem první set, jí nebylo hej. „Věřila jsem, že Lukáš zabere a vyhraje. Na konci jsem prožívala každý míček a v tie-brejku čtvrtého setu to byl takový stav akorát vzít si kinedryl,“ smála se po vítězném dramatu.

Při Berdychově absenci a šetření Štěpánka dostal její milý důvěru být v daviscupovém týmu hráčem číslo 1. A v klíčových chvílích ukázal psychickou sílu. „Nechtěl jsem být za ostudu a prohrát,“ ušklíbl se Rosol. „Bylo vidět, že měl v posledních týdnech dobrou přípravu,“ culila se Míša.

Hájek exceloval

Češi tak vedu 2:0, neboť na úvod spráskal Jan Hájek (29) domácí jedničku Kukuškina. S Rosolem mají hodně společného. Oba za sebou mají bolestný krach sportovního manželství (Hájek s tenistkou Bedáňovou, Rosol s atletkou Rosolovou-Ščerbovou), teď jsou znovu šťastně zamilovaní. Hájek od loňska chodí s Ostravačkou Barborou Žvatorovou. „Jsem s ní moc šťastný,“ přiznal nedávno. I proto s protivníkem zatočil. „Jsem nadšený, že jsem přinesl bod do šatny,“ juchal Hájek.

Do dnešní čtyřhry nastoupí po boku Štěpánka s cílem vybojovat postup mezi nejlepší čtyři týmy.

Je tajným snem mnoha mužů, oslovit si ji ale troufnou jen ti nejvíce sebevědomí. Přítelkyně Lukáše Rosola Michaela Ochotská
Je tajným snem mnoha mužů, oslovit si ji ale troufnou jen ti nejvíce sebevědomí. Přítelkyně Lukáše Rosola Michaela Ochotská