Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

My tu mísu zase vyhrajem! Čeští tenisté slavili postup do semifinále

Autor: tbl, iSport.cz, ČTK

VIDEO + FOTO | Vytoužená obhajoba je zase o krok blíž! Čeští tenisté i bez tradiční opory Tomáše Berdycha dokázali ve čtvrtfinále Davis Cupu porazit Kazachstán 3:1 na zápasy a postoupili do semifinále slavné soutěže. "My tu mísu zase vyhrajem," skandoval poté v šatně při oslavách celý tým.

Hrdinou víkendu byl zejména sedmadvacetiletý Lukáš Rosol, který při své premiéře v roli týmové jedničky zvládl obě své dvouhry a přidal důležité dva body.

Za vynikající výkony si Rosol vysloužil uznání celého týmu. "Luky, děkujem!" oslavují ostatní tenisté i nehrající kapitán Navrátil jeho vítězství 3:1 na sety nad Koroljovem na videu, které daviscupový tým zveřejnil na svém facebookovém profilu.

VIDEO
| Oslavy českých tenistů v kazachstánské šatně


Krátce po postupu týmu do Astany telefonoval i Tomáš Berdych. "Velká gratulace," slyšeli od něj v šatně. Šestý hráč světa, který do Kazachstánu nejel kvůli zraněnému ramenu, potvrdil, že s účastí v semifinále počítá. "Připrav si cvičky," vtipkoval Štěpánek a Berdych v legraci odvětil. "Co bych tam dělal, když vyhráváte beze mne."

V další části soutěže se Češi v září utkají doma s Argentinou.

Čeští tenisté slaví vítězství Lukáše Rosola (uprostřed) a postup do semifinále Davis Cupu
Čeští tenisté slaví vítězství Lukáše Rosola (uprostřed) a postup do semifinále Davis Cupu