Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Lounová rok od smrti navigátora Ceplechy (†35) jede Rally Bohemia: Smrt Bohouše stále bolí

Autor: lup

Jubilejní čtyřicátý ročník Rallye Bohemia se ponese v duchu vzpomínek na loňskou smrt navigátora Bohuslava Ceplechy (†35). I jedinou pilotku na startu, zpěvačku Olgu Lounovou (32), tragédie velmi zasáhla.

„Ovlivnilo mě to. Na jeho počest jsem složila píseň Brány svaté, která je věnovaná jemu i všem jezdcům. Je to pocta rallye, taková katarze,“ říká Olga, která závodění odmala zbožňuje a letos si účastí splní dětský sen.

Na velké úspěchy však nemyslí, naopak se snaží zůstat ostražitá. „Neřekla bych, že je to nejnebezpečnější sport. Zemřít můžete i při běhu, ale i kvůli loňsku mám strach, nebo spíše respekt větší,“ tvrdí interpretka hitu Láska v housce. Na auto si chce také nalepit srdíčko, které má Bohuslava symbolizovat.

Sama bourala

Lounová už i sama jednu nehodu zažila, naštěstí to však byl jen drobný šťouchanec. „Jednalo se o plechy, takže o nic nešlo.“

Soutěžení v rychlých vozech považuje za moderní formu rytířských turnajů. „Navlékneme si brnění, vezmeme obrněný vůz, koně pod kapotou a jedeme,“ usmívá se.

Naštěstí jsou ale novodobí rytíři chráněni lépe než v minulosti. „Moc se mi líbí, že pořadatelé každých 50 metrů dávají zakázané prostory,“ těší ji starost o bezpečnost. Snad bude moci na příští rok složit nějakou veselejší píseň. Třeba o tom, jak na »Bohemce« proháněla chlapy.