Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

FOTO: Nejextravantnější atletka na MS má modré vlasy a 27 tetování

Autor: tbl, iSport.cz

Výkonem neoslnila. Laťku ve výšce 188 cm ještě napodruhé překonala, na 192 cm ale nestačila a mistrovství světa skončilo pro Iniku McPhersonovou už v kvalifikaci. I přesto na sebe ale americká výškařka přitáhla hodně pozornosti. Svým vzhledem totiž spíše než elitní sportovkyni připomíná postavu ze sci-fi filmů.

Ačkoli je jí teprve 26 let, její tělo už zdobí stejný počet tetování. Nebo možná i více, sama McPhersonová totiž přiznává, že přesný počet  už zapomněla. Do 26-27 tetování ale prý dohromady investovala zhruba 2000 dolarů (39 tisíc korun).

První si přitom nechala udělat až na vysoké škole. "Namalovala jsem si soubor písmen jmen mých sourozenců a rodičů a nechala si to dát na nohu," prozradila magazínu Spikes.

A nezůstává jen u tetování, McPhersonová ráda experimentuje i se svým účesem. V současnosti její hlavu zdobí modrá kštice, v minulosti měla však i období, kdy chodila zcela holohlavá.

Extravagance se prý u atletky rozvíjela již od útlého věku. "Když jsem byla na základní škole a dostala jsem nové boty, namalovala jsem si je různými barvami," vzpomíná McPhersonová. "Máma byla podobná, i když možná ne až tak odvážná. Já byla vždycky taková zvláštní," přiznává.

FOTOGALERIE | Prohlédněte si aktuální vzhled americké výškařky a jeho proměny

Americká výškařka McPhersonová je nespíš nejextravagantnější postavou šampionátu
Americká výškařka McPhersonová je nespíš nejextravagantnější postavou šampionátu