Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Záchranáři měli z úrazu Schumachera nahnáno: Drama ve vrtulníku!

Autor: ps

Všechno se to seběhlo tak rychle… I záchranáři byli ze špatného stavu legendy formule 1 Michaela Schumachera (44) vyděšení. Jinak řečeno – měli pořádně nahnáno! Převoz sedminásobného mistra světa do nemocnice totiž probáhal za dramatických podmínek. Zde je popis toho, co se při transportu dělo.

Schumacher se těžce zranil v neděli 29. prosince. Dostal se mimo upravenou sjezdovku, ztratil stabilitu a udeřil se hlavou o kámen.

Čas pádu je odhadován na 11:07. Během dalších čtyř minut přijíždí ke krvácející legendě záchranáři a za dalších 42 minut je transportován do nemocnice v Albertville-Moutiers. „Nebyl schopen odpovídat na otázky, nevykazoval normální reakce,“ popisují lékaři.

Schumachera zastavily až čtyři kameny. Ty ho málem stály život.
Schumachera zastavily až čtyři kameny. Ty ho málem stály život.

Zdravotníci v helikoptéře bojují o Michaelův život, zjišťují závažnost poranění. Na těle má pohmožděniny, modřiny, na hlavě krvácející ránu. Ta se táhne z pravé strany až do zadní části. Lékaři provádějí intubaci, aby zajistili plynulé dýchání.

Schumacherův stav je kritický, doktoři mají z jeho stavu nahnáno! Proto musí být poslán do rukou odborníků, podstoupuje ještě jeden let. V 12:40 je v komatu přijat ve Fakultní nemocnici v Grenoblu, kde se o něj stará specializovaný tým odborníků.

V pondělí večer (30. 12.) podstupuje už druhou operaci mozku. Lékaři odstraňují velký hematom z levé strany hlavy, čímž se jim daří snížit tlak v lebce.

Zdravotní stav německého pilota se mírně zlepšuje a je stabilizovaný. „To je prozatím dobrá zpráva, ale nic to nemění na faktu, že Michaelovo zranění je vážné,“ potvrdila jeho manažerka Sabine Kehm.