Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Kráska ze Soči Anna Sidorova: Půvabná královna na dvou ledech

Autor: red

Začínala jako krasobruslařka, ale po těžkém úrazu nohy přesedlala na curling. Ten nebyl v Rusku zdaleka tak populární jako tance na ledě. Stačilo však, aby se Anna Sidorova (23) svlékla do svůdného spodního prádélka, zapózovala ve fotoateliéru s curlingovým koštětem v ruce, a celé Rusko pobláznila.

Odjakživa snila stát se slavnou krasobruslařkou! Sidorova se krasobruslení profesionálně věnovala už od šesti let. Nebýt úrazu, který se jí přihodil ve třinácti letech, dnes bychom tuhle dvaadvacetiletou krásku jistě viděli vytáčet ty nejobtížnější piruety.

„Chtěla jsem v krasobruslení aktivně pokračovat, ale nikdo z doktorů nevěděl, jak mi pomoci,“ zavzpomínala se sklopeným zrakem Anna.

Ruská reprezentantka v curlingu Anna Sidorova
Ruská reprezentantka v curlingu Anna Sidorova

Někdo z matčiných přátel jí tehdy navrhl, ať zkusí curling. Sidorovou zpočátku metání kamenů příliš nenadchlo, ale čím víc pronikala do složitosti toho 500 let starého sportu objeveného ve Skotsku, její zájem vzrůstal. Pět let nato už hájila barvy Ruska na olympiádě ve Vancouveru. Byla nejmladší účastnicí Her!

Krásná Anna upozorňuje, ať si ji lidé nepletou s modelkou. „Jsem v prvé řadě sportovkyně!“ vzkázala. Přesto pohled na ni zahřeje každého muže (možná i ženu) u srdce.