Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kráska dne: Ledová princezna Kiira Korpi připomíná Grace Kelly

Autor: red

Připomíná monackou princeznu Grace Kelly (†52) – proto princezna. Něžná Finka Kiira Korpi (25) je krasobruslařskou miss – proto ledová.

Jinak tahle Seveřanka rozhodně ledová není. Miluje bruslení, první trojitý skok zvládla v jedenácti – salchow. Miluje i léto, dovolenou na Tahiti, surfování... Táta Rauno je hokejový trenér – vedl finskou ženskou reprezentaci na OH 1998, kde získala bronz. Máma Brita učitelka.

Plavky sluší i finské ledové princezně. Už zítra jí v Soči začne boj o olympijské medaile.Foto Instagram, Facebook, Reuters

Podobnost s Grace Kelly nejen od pohledu!

Její otec byl americký veslař, trojnásobný olympijský vítěz. A matka vedla katedru tělesné výchovy na univerzitě. Ekonomka Kiira má starší sestru Petru, ta je její největší fanynka. A není se čemu divit, že má i přítele Arthura... V Tampere studuje vysokou ekonomickou, předtím byla na sportovní škole. Největšími úspěchy na ledě jsou stříbro a dva bronzy z mistrovství Evropy.

Americká herečka a monacká kněžna Grace Kelly zahynula v roce 1982 při autonehodě v Monte Carlu. Kiira startuje zítra olympijskou soutěž. Snad to fi nská »herečka na bruslích« zvládne bez nehody.

Kiira Korpi jako letní rozpustilá bruslařka...
Kiira Korpi jako letní rozpustilá bruslařka...