Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Fanynka Slavie skončila v poutech: Radost a pak klepeta!

Autor: Petr Němec

Průvod fandů Slavie včetně jejich ultras ochromil před derby Prahu. Na Čechově mostě část z nich tvrdě ztrestala policie za metání pyrotechniky. Tekla krev a policisté zatýkali dokonce i dívky.

To děvče by bylo k smíchu, kdyby nemělo na rukou policejní klepeta. „Pyro se na mostě smí,“ křičela fanynka Slavie na policistu, který ji odváděl do antonu při zásahu na Čechově mostě.

„A kdo ti to řekl, když my od rána hlásíme, že se nesmí nikde?“ opáčil člen speciální jednotky. „No my jsme to řekli,“ vedla si svou. A pak se za ní zabouchly dveře a putovala na služebnu…

Pyro na derby

● První petarda bouchla v 10:57 krátce po zahájení pochodu sešívaných v Edenu. V čele kráčel maník v masce proklínaného šéfa svazu Miroslava Pelty.

● Za řevu: „Smrt Spartě, Zaje*aná Sparta a Pelta je ču**k se zhruba 600 slávistických fans valilo na stanici metra Strašnická a další se na červenobílou divizi nabalovali.

12:55 Čechův most Smích krásku brzy přešel.
12:55 Čechův most Smích krásku brzy přešel.

● Chuligáni zažehli dýmovnici také ve vagonu metra, i když je na trase B doprovázeli policejní těžkooděnci. ● Na Václavském a Staroměstském náměstí horda příznivců Slavie pokřikem vyděsila turisty od Francie až po Japonsko, ale zdržela se pyrotechnické produkce.

● Apokalypsa se odehrála až na Čechově mostě. Přestože policejní tlampač neustále varoval raubíře, že policisté proti zakladatelům ohňů a dýmů zakročí i donucovacími prostředky, pyromani odstartovali bengál! Následoval zákrok! Strážci zákona spustili drsnou bandurskou a do antonů nahrnuli zkrvavené zatčené. „My jsme vás varovali a ty rozumíš česky,“ spílal policista chlápkovi s rozbitým obličejem a v poutech. Tomu nepomohlo ani úpěnlivé volání: „Ale já mám v průvodu mladšího bráchu!“

● Poslední bitvu už s účastí sparťanských skalních se černým obrněncům podařilo na rohu letenského stadionu s nasazením všech sil odvrátit.

Pochod slávistů na Letnou. Jeden z fanoušků si stěžuje na policii
Video se připravuje ...