Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

I při pražském derby řádili chuligáni: Blesk odhaluje zakuklence – pyromana

Autor: top

Má kuklu na hlavě a používá pyrotechniku, byť v tomto případě „jen“ římskou svíci. Obojí je zakázané, přesto se tomuto fanouškovi Sparty (a řadě dalších - a to i na slávistické straně) nic nestalo.

Tento výtržník ale problémy mít může. Blesk ho vyfotil ještě předtím, než si nandal kuklu a kapuci, z batohu vyndal světlici a zapálil ji.

Snímky jsme předali letenskému klubu. „Velmi důkladně si je prohlédneme a případně zvážíme další postup,“ řekl Ondřej Kasík, mluvčí Sparty, která za pokuty kvůli fanouškům zaplatila za posledních 10 let přes 9 mil. korun. Stejně tak je prý klub připraven poskytnout policii kamerové záznamy, aby byli vypátráni ti, kteří odpalovali nebezpečné dělobuchy.

Fanoušek Slavie při derby si se zákazem pyrotechniky hlavu nelámal
Fanoušek Slavie při derby si se zákazem pyrotechniky hlavu nelámal

Jak je možné, že zakuklenci na stadion „nádobíčko“ opětovně dostávají, když u vchodů prohlíží diváky pořadatelé? „Při každém rizikovém utkání zabavíme u vstupu velké množství pyrotechniky, ale jsme si vědomi, že ne všechnu, i když žádáme fanoušky, aby ji nepoužívali,“ přiznává Kasík.

Možností, jak ji tam dostat, je bohužel stále nespočet (viz. tabulka). „I vzhledem k situaci, ve které se český fotbal momentálně nachází, přemýšlíme o dalším zvyšování bezpečnostních standardů na našem stadionu,“ tvrdí Kasík.

Podobné hlasy se ozývají ze všech klubů, které řeší stejné problémy jako Sparta. Blesk bude sledovat, zda to nejsou jen plané sliby.

VÝZVA BLESKU: ZNÁTE VÝTRŽNÍKA? OZVĚTE SE! SMS, MMS: 724249000 NEBO NA MAIL protichuliganum@blesk.cz

Jak to pašují?

* fanynky ve výstřihu mezi ňadry
* přehazováním z ulice na tribunu
* přes kamaráda – stánkaře s občerstvením
* po částech v botách, rovnoměrným oblepením kolem nohou
* „tajnými“ kapsami v batohu