Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nedvěd se ani nestačil probrat z rozlučky a… Musel k soudu!

Autor: spo

Nepříjemný budíček! Hokejista Petr Nedvěd (42) měl včera po rozlučkové párty nepříjemné vstávání. Kvůli prohřeškům z minulosti se totiž musel dostavit k soudu!

V červnu 2011 se v centru Prahy prohnal ve svém ferrari kolem policie více než stokilometrovou rychlostí. Hlídka ho dohnala až v Dejvicích.

Strážníci byli v šoku. Ve dvoumístném fáru seděl za volantem Nedvěd a vedle něj se tísnily dvě spoře oděné slečny. To by nebyl zase takový problém. Jenže hokejista neměl doklady a navíc nadýchal 0,62 promile.

Včera před soudem ale Nedvěd paradoxně stanul pouze jako svědek. Jeho tehdejší přestupek totiž zametl pod stůl Miroslav Veselý z pražského magistrátu. Ten za to byl již v loni v září odsouzen a dostal pokutu 20 tisíc korun. Verdikt ale vzápětí zrušil odvolací soud – soudkyně se prý nedostatečně vypořádala s důkazy.

Podle Aktuálně.cz trvala Nedvědova výpověď necelých 15 minut. Legendární hráč prý přišel po večírku unaven a nejdřív si nemohl na zmíněný průšvih vzpomenout. „Já měl mraky přestupků,“ řekl soudkyni. Jeden z nich už mu prošel v květnu 2008, když v úseku, kde je povolená padesátka, rychlostí 93 km/h. Za to měl automaticky přijít o řidičák, to se ale nestalo.

Kauza Miroslava Veselého je nyní odložena na půli září.

Rychlá auta byla vždy jeho vášní.
Rychlá auta byla vždy jeho vášní.