Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhadný stav Sereny při Wimbledonu: Těhotenství? Moc bych si ho přála

Autor: pan

Motala se, podání jí s bídou dolétlo k síti, nasázela čtyři dvojchyby v řadě, míčky od sběračů jí padaly z ruky... Přesně takové scénky v podání světové jedničky Sereny Williamsové byli svědky diváci během zápasu druhého kola čtyřhry v letošním Wimbledonu, než hlavní rozhodčí zápas za stavu 0:3 v neprospěch sester Williamsových ukončil.

Okamžitě po šokujícím průběhu se mezi fanoušky i odborníky objevily spekulace, co za podivným chováním Američanky bylo. Podle oficiálního prohlášení sedmnáctinásobné grandslamové vítězky se jednalo o virózu, což však řada lidí zpochybňuje.

„Můžete mít důvody, proč se na kurtu necítit dobře, ale měli byste být schopni aspoň chytit míč, udeřit s ním o zem nebo si ho nadhodit,“ pochybovala například legendární Pam Shriverová.

VIDEO: Záhadný stav Sereny během Wimbledonu

Serenu nešetří ani devítinásobná šampionka z All England Clubu Martina Navrátilová. "Nevím, co se stalo, ale virus za tím určitě nebyl, to je naprosto jasné," říká česká legenda.

Teorií o záhadném stavu brzy třiatřicetileté tenistky tak přibývají. Byla opilá, pod drogami, přehnala to s práškama... Všechna tato "obvinění" se od 1. července, kdy se zápas odehrál, vyrojila v hojném počtu.

Jedna z nich dokonce tvrdí, že za nevolností Sereny stojí těhotenství. "Nemám co skrývat. Nikdy jsem nic nebrala, žádné drogy. Bojím se jich.  A také nejsem těhotná. I když bych miminko určitě chtěla, bylo by to skvělé. Ale teď je na to příliš brzy," odráží nařčení Serena.

"Po prohře s Cornetovou (ve 3. kole) jsem tři dny ležela v posteli, nebylo mi dobře, byla jsem dehydratovaná, Venus mě prosila, ať do zápasu nenastupuju, ale já nechtěla zklamat jí ani fanoušky," vysvětluje Serena.

Úřadující světová jednička je však na probíhajícím US Open již opět v plné kondici. Ze tří odehraných turnajů po Wimbledonu vyhrála jak ve Stanfordu, tak především v Cincinnati.