29. července 2014 • 17:25

Nabušená Serena už je ve formě: Opalovala se v moři a ukázala svaly!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedokázala chytit míček. Nedokázala trefit podání přes síť. Pohled na Serenu Williamsovou při čtyřhře Wimbledonu děsil. Světová tenisová jednička už se ale cítí v pořádku a poprvé promluvila o svých potížích. Vyloučila spekulace o možné opilosti i zmatení z léků, šlo o silnou virózu. "Bylo mi opravdu, ale opravdu špatně," řekla před vstupem do betonového turnaje v americkém Stanfordu, kde ve druhém kole vyzve českou mladici Karolínu Plíškovou.



Jedna z nejlepších hráček tenisové historie prošla velmi krušným obdobím. Na milovaném Wimbledonu, který dokázala desetkrát vyhrát (pětkrát dvouhru, pětkrát čtyřhru) ji postihl fatální kolaps.

Šlo o bizarní scény. Serena po boku sestry Venus přišla na kurt proti dvojici Kristina Barroisová, Stefanie Vögeleová evidentně z formy. Padaly jí míčky z ruky, podání ani nepřeletělo síť. Za stavu 0:3, kdy třetí game zakončila Serena čtyřmi dvojchybami, pak po poradě s lékaři utkání vzdala.

"Teď už vím, že když se cítím špatně, nesmím chodit na kurt," promluvila 32letá hráčka poprvé o své slabosti. Proč vůbec v takovém stavu vlezla na kurt? "Nikdy nechci zklamat své fanoušky, svou sestru, nikoho. Nechtěla jsem, aby byli lidé zklamaní poté, co jsem prohrála v singlu (3. kolo s Cornetovou)," vysvětlila.

Po šíleném představení, které na videu okamžitě oblétlo celý svět, se objevila řada spekulací. Přišla Serena na kurt opilá? Byla pod vlivem léků? Mohly za to osobní problémy dané rozchodem s přítelem, francouzským tenisovým trenérem Patrickem Mouratoglouem?

VIDEO: Serena Williamsová musela kvůli zdravotní indispozici vzdát utkání čtyřhry na Wimbledonu



Serena jakékoliv omámení alkoholem či léky odmítá. "Už po zápase s Cornetovou mi nebylo dobře, pak se to ještě zhoršilo. Můžu říct, že šlo spíš o psychický problém," přiblížila svůj zdravotní stav a Wimbledonu. "Před zápasem čtyřhry jsem nevylezla z postele, cítila jsem se vážně příšerně. Po zápase jsem nemohla jíst, pít, cokoliv dělat. Měla jsem velké závratě."

Ráno trénink, odpoledne relax a opalování. Serena Williamsová se zotavovala po těžké viróze na dovolené v ChorvatskuFoto Profimedia.cz

Stav Williamsové byl natolik vážný, že jí doktoři zakázali odcestovat z Londýna. Virové onemocnění ji přinutilo další tři dny zůstat v posteli.

"Bylo mi vážně blbě," přiznala americkým reportérům. "Vždyť mě znáte, jakmila na turnaji prohraju, chci sednout na nejbližší letadlo a co nejrychleji vypadnout," dodala královna světového tenisu.

Světová jednička přiznala, že svůj zdravotní stav podcenila. Srovnala to se stavem z roku 2011, kdy skončila v nemocnici kvůli krevní sraženině na plicích a nemohla prakticky celý rok hrát. "Bál jsem se o její život," tvrdil tehdy její otec.

Williamsová na začátku července odvolala účast na antukovém turnaji v Bastadu, na základě doporučení svého sparingpartnera, Srba Saši Bajinra, si naordinovala odjezd do Chorvatska k moři. Tam ale úplně nezahálela. "Byla to v uvozovkách dovolená. Sice jsem si užívala sluníčka, ale každé dopoledne trénovala," přiblížila svůj program.

Teď už je americká ranařka zpátky. Hladová všem ukázat, že ještě není na odpis a stále dokáže vládnout na tenisových dvorcích. "Cítím se vážně skvěle. Jsem šťastná, že tady můžu být," prohlásila před startem betonového turnaje ve Stanfordu, který už vyhrála v letech 2011 a 2012.

Ve druhém kole se ve středu utká s mladičkou Češkou Karolínou Plíškovou. Půjde o jejich první vzájemný zápas během tenisových kariér. Lze ho nazvat soubojem dvou generací, vždyť 22letá Plíšková je téměř o 11 let mladší než aktuální vládkyně ženského tenisu.    

Jsem připravená a ve formě. Serena Williams se dostala z virózy a v Americe chystá návrat na kurty
Jsem připravená a ve formě. Serena Williams se dostala z virózy a v Americe chystá návrat na kurty

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud