Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Smrt přítelkyně Petružálka Netolické (†26) je zatím záhadou: Jak se dali dohromady?

Autor: jík, anv

Proč musela zemřít krásná modelka Kateřina Netolická (†26)? Přítelkyni hokejového reprezentanta Jakuba Petružálka (29) našli v neděli mrtvou ve vaně litvínovského bytu a záhadnou otázku bude muset vyřešit až soudní pitva. Čas vše ukáže i zahojí. Jak se vůbec dala milovaná dvojice dohromady?

Jakub s Kateřinou spolu chodili zhruba tři roky, v létě se prý chtěli brát. Ovšem věděli o sobě mnohem déle. „Znali se od dětství, zhruba od deseti, dvanácti let. Není to tak, že by se navzájem někde sbalili náhodně na akci,“ prozradil Blesku kamarád Kateřiny Adrian Smrčka (37), jenž se pohybuje kolem bojových sportů. Modelka se věnovala kickboxu, v říjnu se stala mistryní Česka K-1.

Bojové sporty jí bavily, věnovala se jim už několik let. Díky nim totiž nemusela 186 centimetrů vysoká kráska držet diety, vážila kolem 66 kilo. A ani nic nebrala, jak bývá ve světě modelingu občas zvykem. „Rozhodně neměla problémy s drogami, nevymetala večírky,“ vyprávěl Smrčka. Jedinou její libůstkou byl žvýkací tabák, pro ten měla slabost.

Petružálek s Kateřinou na kickboxu.
Petružálek s Kateřinou na kickboxu.

„Měla ráda procházky se psy, běhala, pravidelně si dávala deset kiláků,“ řekl známý Netolické, jenž prakticky vyloučil, že by zemřela kvůli úderu do hlavy po tréninku. „Už nejela tvrdé tréninky, jen se udržovala ve formě, navíc v klubu v Mostě neměla sparingpartnerku, takže že by chytila nějakou bombu, je vyloučené. U lapování (cvičení na techniku) nic takového nehrozí. A přes limit taky nejela,“ vysvětlil Smrčka.

Petružálek je v Česku, čeká, až policie vyšetří příčinu úmrtí jeho přítelkyně. Je psychicky zničený, na hokej nemá ani pomyšlení. Musel utéct z Jekatěrinburgu, místního týmu KHL. Vedení klubu má pro jeho situaci pochopení. „Jakub je uvolněn ze zápasů a může v Česku zůstat tak dlouho, jak bude potřebovat,“ napsal klub v prohlášení.

Pitva se zdrží

Aby policie vyloučila cizí zavinění a určila příčinu smrti, musí být provedena soudní pitva. „Čekáme na její konečné výsledky. Bude to trvat tak měsíc, ne-li déle. Dělají se další odborná vyšetření – toxikologie, histologie. Tam trvají výsledky déle,“ prozradila policejní mluvčí Ludmila Světláková.