Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zdrcený gólman Čechmánek je na dně, zavřel pivovar: Nemám nic...

Autor: Slávka Červená

Konec, krach! Hokejový brankář Roman Čechmánek (43) definitivně skončil coby podnikatel. Musel zavřít pivovar, veškerý majetek spadl do konkursu. Jeho dluhy dosahují k 100 milionům korun!

Na ledě se olympijskému vítězi z Nagana vedlo mnohem lépe. Coby podnikatel vyhořel. Čechmánek se ocitl v insolvenčním řízení a Vrchní soud v Olomouci potvrdil způsob řešení konkursem!

„Situace je pro mě více než špatná. Nemám nic, rodina je z toho smutná, noviny raději nečtu. Veškerá má dispoziční práva k majetku a firmám má insolvenční správce. Čekám na další kroky, ke kterým mě vyzve soud,“ řekl stroze Blesku zkroušený Čechmánek.

Jeho pivovar, na kterém si zakládal, je už od loňského listopadu zavřený. Někdejší brankář se vrátil k tomu, co umí a čemu rozumí. Ve Vsetíně, s nímž vyhrál 5 titulů, od loňského léta předává zkušenosti dorostu. A chce si udělat trenérské zkoušky.

Kolik si brankář vydělal?

Čechmánek si během angažmá v zámořské NHL vydělal během 4 sezon cca 180 mil. Kč, celkově si přišel zhruba na 240 milionů.

„Netušil, že přijde až tak velká krize v realitách. Věřil, že na dostavbu školícího střediska a bytů v Holešově a pivovar dostane dotace. Ty padly kvůli zahájení insolvenčního řízení. Dluhy dělají přes 90 milionů,“ sdělil jeho advokát Petr Bernátek.

Čechmánkovou chybou bylo, že šel najednou do pěti velkých projektů, které mu nenesly žádné příjmy. Navíc ho prošetřuje i policie. „Mohu potvrdit, že jsme přijali trestní oznámení. Budeme prověřovat, zda se tato osoba nedopustila trestného činu,“ sdělila mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Firmy, kterým Čechmánek nezaplatil, totiž upozornily na to, že v době, kdy si je na práce najal, musel vědět, že nebude mít z čeho zaplatit. Šlo by o podvod.

Čechmánkovy nešťastné projekty

*Prostějov – Bývalý dům důchodců
*Holešov – koupil budovu staré radnice, kde budoval školící středisko a byty (investice za 55 milionů a na dostavbu je potřeba 15-20 mil.)
*Praha – vinotéka
*Chorvatsko – ostrov Brač – v bývalém starém statku budoval s manželkou biofarmu s ubytováním, restaurací i lisováním olivového oleje (milion eur = 28 milionů Kč)
*Zlín – rodinný pivovar (stál 32 milionů)

O způsobu zpeněžení majetku rozhodnou věřitelé.

Roman Čechmánek nemá nic, jen samé dluhy. Vyšetřuje ho policie.
Roman Čechmánek nemá nic, jen samé dluhy. Vyšetřuje ho policie.