Martin Tomaides
15. ledna 2015 • 12:42

Ani nezakřičel, žasli parťáci. Sešitého Poláka pak šetřil i soupeř

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to týden ode dne, kdy se tvář českého obránce Romana Poláka z Toronta ocitla v cestě letícímu puku a krátce poté ji ozdobilo dvaadvacet nových stehů. Ostřílený bek zmizel na šití do šaten, ale i přes bolestivý zásah se do utkání s Washingtonem tehdy vrátil. "Když jsem viděl té krve všude kolem... rozhodně je to jeden z největších tvrďáků, které jsem kdy viděl," pochválil ho spoluhráč Tyler Bozak.



Byla to vážně pecka. A to Polák něco vydrží. V zámoří se o něm moc dobře ví, že je to pořádný bourák, na bench-pressu zvedá pravidelně nejvíc v týmu, když se vytočí, má výraz jako rozzlobený medvěd. Před letícím kusem černé gumy se ale musel sklonit.

"Snažil jsem se jen vytlačit hráče v našem brankovišti a najednou jsem ležel na ledě a na obou rukou krev," popisoval reprezentační zadák pro sportsnet.ca. Ránu vypálil útočník Capitals Troy Brouwer a lehce ji ztečoval právě spoluhráč Bozak. Ten se cítil hodně špatně, když viděl, jak lékaři odvádí Poláka z ledu.

VIDEO: Rána do obličeje Romana Poláka

"Na střídačce zaznělo něco o zlomené čelisti, já jsem to celé moc nechápal. Měl poničenou tvář, ale ani nijak nekřičel, prostě nic," žasl Bozak. Rána mířila na ústa, takže tím se dal vyloučit otřes mozku. Polákovi chyběl kus zubu a po šití měl od lékaře jasně nalinkovanou cestu. Sundat výstroj a odpočívat. Jenže ostravský rodák měl jiné plány.

Tyler Bozak Tyler BozakFoto Reuters / Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports

"Většina lidí by po takové zkušenosti skončila v nemocnici, ale on řekl jenom, že chce zpátky na led," vykládal trenér Peter Horachek. Do boje se navíc vydal bez větší ochrany obličeje, žádná mřížka ani hledí. Sami hráči soupeře si zranění osmadvacetiletého hokejisty prohlíželi a podle Poláka samotného na něj i při střetech u mantinelu byli mírnější. "Hokejisté v téhle lize se respektují," chválil.

Obdiv získal i od ostatních spoluhráčů, ne jenom od trenéra. "Dostat pukem do obličeje je moje noční můra. Slýcháte příběhy o tom, jak se v play off hraje se zlomeninama, nebo s otřesy mozku a pak je to tady před vámi. Polák dostal pecku, museli ho sešít a pak se zase vrátil. Je to vážně tvrďák," řekl spoluhráč z obrany Cody Franson.

A ani sám český bek nedělal z nepříjemné situace a z napuchlého rtu žádné větší drama. "Myslím, že až skončím s hokejem, můžu se klidně vrhnout na modeling," řekl s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud