Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

BOŽÍ mama Jágr! Takhle maminka českého hrdiny prožívala postup

Autor: bko

Nechtěl být tolik vidět, jenže Jaromír Jágr je opět největším hrdinou své obří české hokejové rodiny. Dvěma góly a jednou asistencí proti Finsku poslal Česko do semifinále domácího mistrovství světa a fanoušci znovu mohli sborově skandovat jeho jméno. V hledišti po střechu narvané O2 areny si to mohla vychutnávat i jeho maminka Anna, která nervydrásající duel hodně prožívala...

Byly to dva klíčové góly. Když čeští hokejisté v boji s Finskem ztratili brzké vedení a od začátku druhé třetiny dokonce prohrávali, byl to právě Jaromír Jágr , který se skvěle zorientoval před brankářem Rinnem a bekhendem zvedl puk přes jeho betony přesně pod víko - 2:2.

Mama Jágr jakoby ani nemohla uvěřit, že její syn rozhodl čtvrtfinále mistrovství světa
Mama Jágr jakoby ani nemohla uvěřit, že její syn rozhodl čtvrtfinále mistrovství světa

Pak přišla asistence na třetí gól pro Jana Kováře, ale Finové se nevzdali a ještě dokázali srovnat. Když už se fanoušci pomalu začínali smiřovat s ještě větším nervákem v prodloužení, rozsekl duel kdo jiný, než Jaromír Jágr.

Když propasíroval puk pod rukou do té doby asi nejlepšího gólmana šampionátu Pekky Rinneho, O2 arena se otřásla v základech. Jágrova maminka jakoby tomu nejdříve v hledišti nemohla uvěřit, ale pak také propukla v euforii a objímala se s Jaromírovou sestrou a dalšími blízkými.

Český triumf si užívali v hledišti ale i jiní VIP fanoušci - od plzeňských fotbalistů Pavla Horvátha , Romana Hubníka či Daniela Koláře přes (hokejové) bratry Nedvědy až po herce Martina Dejdara a bývalou Jágrovu přítelkyni Innu Puhajkovou s partnerem Petrem Tlustým.