Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kniha o Švancarovi: Ve Slavii honil prostitutky, měl hlad a pašoval pizzu!

Autor: ps

Psal se rok 2000. V českém fotbale se zrovna upekl jeden z největších přestupů do historie, útočník Brna Petr Švancara (37) přestoupil do Slavie. Ve své knize toto velmi pestré období detailně popisuje!

V knížce, kterou napsal s expřítelkyní moderátorkou Monikou Čuhelovou, popisuje své fotbalové a životní průšvihy, tajnosti, komické situace i sexuální manévry. Vše je vylíčené do detailů a Blesk dostal příležitost částečně do fotbalistovy kuchyně nahlédnout!

Brněnský srdcař se třeba pozastavil nad svým účinkováním ve Slavii, kam přestoupil za vysokých 23 milionů korun. „Za trenéra Jarolíma jsem vážil nejmíň v historii. Váha tehdy ukazovala 78 kilo,“ chlubí se Petr ve své autobiografii, která půjde do prodeje 16. listopadu.

Proč vážil tak »málo«? „Jedli jsme pod ním jen těstoviny, začal jsem mu říkat Karel „Špagety“ Jarolím. Jediná dochucovačka byl kečup, kterej jsme si museli na tajnačku krást. Bylo to mistrovství světa ve schovávání jídla pod triko,“ otevřel Švancara pokličku.

Jenže očekávaná posila se v sešívaném dresu neprosadila, ve 44 zápasech dala jen 3 branky a po třech letech se stěhovala zpět do Brna. Bylo to snad tím, že si útočník potají objednával na pokoj pizzu?

„Jednou jsme bydleli na hotelu uprostřed lesa. Já byl na pokoji s brankářem Václavíkem, což byl můj věčnej parťák. Dostali jsme hroznej hlad, objednali si pizzu. U recepčních jsme to měli posichrovaný, pak byla střižba, kdo to na recepci potají vyzvedne,“ vzpomíná Švancara, který v této kapitole otevřeně přiznává, že proháněl prostitutky. „Nestydím se za to.“

Jenže o nahotinkách už se dočtete v knize – Mercedes: Projížďka životem fotbalového baviče.

Co na to Karel „Špagety“ Jarolím?

„Švanci je pěknej syčák. Vůbec jsem nevěděl, že mi tak říkal. V té době jsem asi přísnej byl, ale nemyslím, že by to nějak vybočovalo z norem. Dávno už to neplatí. Už to tolik nehlídám, spíš se snažím hráčům vysvětlit, co je dobrý a co je špatný.“

Švancara se za slzy nestyděl. Podívejte se, jak skvělou měl rozlučku
Video se připravuje ...

Horváth: Švancara byl ošklivý protihráč, ze soupeřů si dělal srandu
Video se připravuje ...

Šlo o Lužánky! Švancara prosil zlobivé fanoušky, ti neposlouchali
Video se připravuje ...

Mercedes Švancara zajel do garáže! Tleskalo mu 35 tisíc fanoušků
Video se připravuje ...