Michal Koštuřík
29. října 2015 • 15:28

Kalas pomohl k výbuchu United, postup slaví Middlesbrough

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úlety favoritů a česká radost. Obránce Tomáš Kalas u lajny zpacifikoval „letce“ Memphise Depaye a také proto Manchester United padl v osmifinále anglického Ligového poháru s druholigovým Middlesbrough (0:0, 1:3 na penalty). Výborný výkon rodák z Olomouce jistě neunikl pozorovatelům z Chelsea, kde by dvaadvacetiletý bek po návratu z hostování konečně rád prorazil.



Černá středa pro favority. Kromě „rudých ďáblů“, kteří proti Middlesbrough zpackali tři ze čtyř pokutových kopů, jsou v Ligovém poháru ze hry rovněž Arsenal (0:3 se Sheffieldem Wednesday s Danielem Pudilem v základu) a Chelsea (1:1, 4:5 na penalty). „Byli jsme lepší,“ jásal po postupu před United kouč „Borough“ Aitor Karanka, jehož musel nadchnout výkon Tomáše Kalase na pravém kraji obrany.

Už pět let je Kalas hráčem Chelsea. Zatím za ni stihl odehrát dva zápasy a hostovat ve čtyřech klubech čtyř zemí (Olomouc, Arnhem, Köln a Middlesbrough). Dveře na Stamford Bridge má ale dál pootevřené, důkazem budiž letní podpis nového tříletého kontraktu. I na hřišti dělá český reprezentant dost pro to, aby už nebyl ve velkoklubu do počtu.

Tomáš Kalas odehrál proti United celé utkání.Foto Reuters
Jeho sprint ve 35. minutě středeční pohárové bitvy proti United na Ostrovech zaujal. Mladý bek nejprve odkryl svou pravou stranu, kde měl strážit nebezpečného Depaye. Nizozemský rychlík dostal míč do volného prostoru a řítil se do šestnáctky. Jenže Kalas nasadil k úchvatnému sprintu a v pokutovém území protivníka důrazným zákrokem tělem odzbrojil.

V deníku Daily Mail dostal vyšší známku (7,5) jen jeho parťák z obrany Daniel Ayala. „Celý tým byl úžasný, od začátku až do konce,“ rozplýval se brankářský hrdina Tomas Meijas, jenž v rozstřelu pustil za svá záda jedinou ze čtyř střel. Selhaly hvězdy Wayne Rooney, Michael Carrick a Ashley Young.

Van Gaalův soubor prohrál penaltové finále počtvrté v řadě, kouč z toho ale nedělal drama. „Je to jako v kasinu, černá nebo červená,“ mávnul rukou. „Den předtím jsme penalty trénovali, ale tak to chodí. Tohle neovlivníte,“ tvrdil s nadhledem.

Ať je to jak chce, čtvrtfinále poháru si zahraje Čech Kalas. Tentokrát bude mít v cestě machry z Evertonu. Nejméně ceněný pohár na Ostrovech už se dál netýká ani Arsenalu s Chelsea. „Hráli jsme dobře,“ prohlásil její kouč José Mourinho po penaltové porážce na hřišti Stoke City.

Takhle se slaví postup. Kalas před fanoušky skákal radostí.
Takhle se slaví postup. Kalas před fanoušky skákal radostí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud