Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z repre se Červenka omluvil kvůli zranění, narozeniny ale slavil divokým tancem

Autor: top

Tancuj, tancuj, vykrúcaj! A na kolena, na kolena, jé, jé, jé! Takhle »léčí« hokejový útočník Roman Červenka (30) zraněné koleno, kvůli němuž dal košem trenérovi reprezentace Vladimíru Vůjtkovi.

Zítřejší zápas proti Finsku v O2 Areně a pak víkendový dvojboj v Moskvě se Švédskem a Ruskem v rámci Channel One Cupu by prý nezvládl.

Potřebuju klid

„Mám delší dobu problém s kolenem. Nějaká prasklá vlákna, to místo potřebuji doléčit. Teď máme tři dny volno, důležitý bude klid,“ vysvětloval Červenka po nedělním mači jeho Chomutova s Mladou Boleslaví svou omluvenku z nároďáku.

Červenka trsá na svých narozeninách.
Video se připravuje ...

Jenže ve světle záběrů, které reportéři Blesku pořídili v pondělí večer, působí jeho slova jako prachobyčejná výmluva. Nejproduktivnější hráč extraligy uspořádal v restauraci blízko pražského Edenu dodatečnou oslavu svých 30. narozenin. Pozval kamarády a spoluhráče z Chomutova, pilo se pivo i něco ostřejšího, do rytmu hrála živá kapela a Červenka na parketu své bolavé koleno rozhodně nešetřil.

Trsám, trsám

Po boku manželky Veroniky Machové předváděl nejrůznější taneční kreace, divoce trsal také s legendárním masérem nároďáku Petrem »Ádou« Bílkem. Točil se dokola, klesal do kolen, pokoušel se, jakože stepovat, kroužil boky, střihl si populárního kozáčka. Prostě veselá pařba do noci jak má být!

Otázkou je, co na zvláštní způsob rehabilitace řekne trenér Vůjtek, jemuž už minulý týden »Červusova« omluvenka příliš nevoněla: „Musíme věřit, že to je kvůli zranění. Je pravdou, že někteří hrají pod injekcemi, proto se pak potřebují doléčit, což já na dálku nevidím. Musíme věřit, že to tak je i u Romana.“

Tak určitě!

Piv padlo na oslavě poměrně hodně.
Piv padlo na oslavě poměrně hodně.