15. prosince 2015 • 15:10

Vůjtkovi chybí opory kvůli bolístkám. Dnes je to realita, tvrdí kouč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V kompletním složení se sešli na srazu v pražských Letňanech čeští hokejisté před Channel One Cupem v Praze a Moskvě. Kouč Vladimír Vůjtek starší se těší na čtvrteční domácí premiéru proti Finsku v O2 areně. Musí oželet účast několika opor a po čtyřech změnách v původní nominaci má v kádru hned tři nováčky, bez reprezentačního startu je navíc i třetí brankář David Rittich z Mladé Boleslavi.



Po listopadovém vystoupení v Örnsköldsviku a Helsinkách na Karjale si osmašedesátiletý nástupce Vladimíra Růžičky na lavičce národního týmu vychutná první zápas před vlastním publikem. "Pokud mám zprávy, tak je vyprodáno. Kulisa bude velice dobrá. Věřím, že podáme dobrý výkon," vyhlíží Vůjtek vstup do druhého dílu Euro Hockey Tour, který tým zakončí o víkendu v ruské metropoli proti Švédsku a Rusku.

Vůjtek s asistenty Josefem Jandačem, Jiří Kalousem a Jaroslavem Špačkem museli ještě před nominací oželet účast některých zraněných hráčů v čele s kapitánem z první akce Vladimírem Sobotkou z Omsku. Po zveřejnění výběru se omluvili ještě gólman Alexander Salák z Novosibirsku a útočníci Roman Červenka z Chomutova, Dominik Kubalík z Plzně a Marek Kvapil, který čerstvě přestoupil ze Záhřebu do Nižněkamsku.

Vůjtek bere omluvenky a absenci opor jako realitu. "Měl už jsem trošku avíza, že nepřijede Roman Červenka. Byli tam Sobotka a další zkušení hráči, s kterými jsme počítali jako s lídry týmu. Ale zase dostanou příležitost další hráči, aby se ukázali," prohlásil Vůjtek.

Tomáš Zohorna na reprezentačním srazu před Channel One Cupem
Tomáš Zohorna na reprezentačním srazu před Channel One Cupem

Dodatečně povoláni byli gólman Pavel Francouz z Čeljabinsku a do útoku Tomáš Zohorna z Chabarovsku a dva nováčci Richard Jarůšek s Tomášem Urbanem z Mladé Boleslavi. "Jsou to přípravné zápasy, i když turnajové a jde o vítězství. Ti kluci musí dostat někde příležitost a bude to jen trošku dříve," uvedl Vůjtek.

Nejproduktivnější hráč extraligy Červenka, který si chce v pauze doléčit koleno, hrál v nejvyšší soutěži ještě po omluvence a v neděli zazářil proti Mladé Boleslavi 7:6 čtyři kanadskými body. Ostatní trojice omluvených v klubových zápasech před reprezentační pauzou chyběla.

"Je to realita dnešní doby. Ti kluci jsou placeni klubem, jsou jejich zaměstnanci. Když mají nějaké problémy, tak využívají přestávky k doléčení. Těžko jim to až tak úplně vyčítat, ale veřejnost je samozřejmě chce vidět v národním mužstvu. Je zase jejich zodpovědnost, jestli chtějí jet přes ty bolístky, nebo se dají do kupy," dodal Vůjtek.

Český národní tým se bude po dnešním večerním tréninku v Letňanech od středy připravovat už v O2 areně, kde nastoupí proti Finsku ve čtvrtek od 18:30. V pátek ráno se tým přesune do Moskvy.

Nominace na Channel One Cup v Praze a Moskvě:

Brankáři: David Rittich (Mladá Boleslav), Dominik Furch (Omsk/KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL),

Obránci: Tomáš Voráček (Mladá Boleslav), Jakub Jeřábek (Plzeň), Milan Doudera (Třinec), Radim Šimek (Liberec), Jan Rutta (Chomutov), Michal Kempný (Omsk/KHL), Jan Kolář (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Riga/KHL),

Útočníci: Richard Jarůšek, Tomáš Urban (oba Mladá Boleslav), Jan Kovář, Tomáš Filippi (oba Magnitogorsk/KHL), Jakub Valský (Liberec), Jan Buchtele (Sparta), Martin Zaťovič (Togliatti/KHL), Petr Koukal (Jekatěrinburg/KHL), Roman Horák (Podolsk/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Vincour (Novosibirsk/KHL), Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).

Vůjtek: Omluvenky hráčů jsou realitou dnešní doby
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud