15. prosince 2015 • 14:00

Svatozář, pak K.O. za minutu. To by se nemělo stávat, štvalo Mrázka

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

55 minut držel Petr Mrázek hokejisty Buffala na vodítku. Utáhnout - a ještě utáhnout, český brankář likvidoval Sabres šanci za šancí. Pak ale na časomíře naskočila 56. minuta. 61 vteřin, které rozhodly zápas a připravily Detroit o 17 výhru v sezoně.



"Je to vždy těžká porážka, když ještě pět minut před koncem vedete o jednu branku a nakonec nemáte ani bod. To by se nemělo stávat, ale tak to občas v hokeji chodí," zklamaně před novináři hodnotil prohru 1:2 Mrázek. Radost z ocenění druhé hvězdy zápasu byla ta tam.

Za góly odchovance vítkovického hokeje lynčovat nebudou. Nejprve ho překonal Ryan O'Reilly, který tečí usměrnil střelu Sama Reinharta od modré čáry. Kotouč prošel Mrázkovi mezi betony. Škoda, jelo se dál.

Další máchnutí Šavlí ale přišlo vzápětí, když si před branku sjel Johan Larsson a puk napálil do branky. Poprava trvala jen 61 vteřin, Red Wings se na odpověď nezmohli.

"Skvělou práci odvedl jejich obránce, který zachytil puk ještě v útočném pásmu a nahodil ho na bránu. Nějak se to odrazilo přímo k němu (Larssonovi) a dal gól," vrátil se autor 28 zákroků ke druhému gólu.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Detroitu s Buffalem

Domácí, v jejichž základní sestavě se neobjevil obránce Jakub Kindl, mohlo mrzet, že za stavu 1:0 neproměnil Tomáš Jurčo trestné střílení. "Druhý gól by nám opravdu pomohl, ale ani dorážky nám tam nepadaly," litoval Mrázek.

Rozmrzelý byl po zápase i kapitán Křídel Henrik Zetterberg. "Nechápu, že z takovéhoto zápasu nemáme žádný bod, opravdu to nechápu," hlesl švédský útočník, na kterého před novináři navázal i trenér Jeff Blashill. "Pár věcí se nám v zápase povedlo. Bylo to ale příliš málo na vítězství."

Matt Moulson v samostatném úniku recept na Mrázka nenašel
Matt Moulson v samostatném úniku recept na Mrázka nenašel

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud