Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Boháč Mayweather se předvedl. Předplatil si bourák, který ještě nevyrábějí

Autor: Anna Jeřábková

Důchod si parádně užívá. Slavný boxer Floyd Mayweather si pořídil do sbírky další skvost, koupil si sporťák Bugatti Chiron za 85 milionů korun. Do garáže si ho ale zaparkuje až za rok, atraktivní model se totiž ještě ani nevyrábí.

Mayweather si za svojí boxerskou kariéru vydělal ohromné jmění, a tak si utrácení jednoznačně může dovolit. Americký boxer ujíždí zejména na luxusních autech, kterých si za posledních 18 let pořídil přes stovku.

Mánie ho ale neopouští, naposledy se rozhodl pro nový sporťák Buggati Chiron, který by měl být oficiálně představen na letošním ženevském autosalonu. Nějakou dobu tedy potrvá, než se začne vyrábět. Supermoderní žihadlo se dostane do Floydovy garáže nejdříve začátkem příštího roku. 

Chiron ale není nejdražší položkou ve sbírce, předčil ho nadupaný Koenigsegg CCXR Trevita, který Mayweather vlastní jako jeden ze dvou majitelů na světě. Jedná se o jedno z nejdražších aut světa a americký boxer za něj zaplatil v přepočtu více než 100 milionů korun.

Pro nejvíce vydělávávajícího sportovce světa to v podstatě nejsou žádné peníze. Disponuje majetkem v přepočtu ve výši 9 miliard korun a trumfne tak i hvězdné fotbalisty Lionela Messiho , Cristiana Ronalda nebo tenistu Rogera Federera .

Král ringu Mayweather je známý nezřízeným utrácením. Ujíždí na oblečení, špercích, hodinkách a především na luxusních vozech. Do jeho sbírky patří legendy jako Porsche 911, Lamborghini Aventador, Bugatti Veyron a několik vozů Ferrari.

Úlovky se Mayweather často chlubí na Instagramu, kde mohou fanoušci kromě vozového parku vidět, jak hraje poker v privátním letadle nebo jak po vzoru slavného předchůdce Michaela Tysona pózuje se svým domácím mazlíčkem – tygrem.

Neporažený šampion ovšem neutrácí jenom za sebe. Třeba své asistentce před lety věnoval k narozeninám vůz Ferrari, syn Koraun zase loni na podzim oslavil 16. narozeniny tak, že dostal nový mercedes třídy C, jehož cena startuje na částce 750 tisíc korun, o rok dřív dostal „jen“ golfový vozík od Bentley.

Fanoušci už teď můžou hádat, jakou Mayweather šíleností překvapí příště.

Skvost, na který si Maywaether musí počkat
Skvost, na který si Maywaether musí počkat

 

Témata:  boxautasport Sport na Heureka.cz