Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šebrleho ztracený olympijský klenot: Medaili hledá kriminálka!

Autor: ps

Po ztracené (ukradené) zlaté olympijské medaili z Atén desetibojaře Romana Šebrleho (41) pátrá kriminálka! Blesk včera jako první informoval o tom, že ji bývalý atlet hledá. Tomu, kdo cenný kov našel a nechal si ho, aniž by ho odevzdal, hrozí pět let v base!

V podstatě se jedná o bezcenný kus kovu. Medaile široká 6 centimetrů je vyrobena ze stříbra a pozlacena, pro běžného smrtelníka má minimální cenu. I přesto, že je v Česku jediná! Ale pro Šebrleho jde o nevyčíslitelný kousek.

„Ve středu odpoledne jsme přijali oznámení o ztrátě olympijské medaile s tím, že ji majitel zapomněl na toaletě, a když se pro ni vrátil, už tam nebyla. Událost vyšetřujeme jako zatajení věci,“ potvrdila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Šebrle svůj skvost ukázal na turnaji středoškolských družstev v golfu ve Mstěticích, domů se ale vrátil bez něho. „Nálezci nebo každému, kdo přijde s nějakou informací vedoucí k nalezení, bych rád osobně poděkoval při večeři, kde bych mu chtěl věnovat knížku Atény 2004 s věnováním,“ nabízí desetibojař, kterému se po odcizení cenného kovu zhroutil svět. Najde, případně vrátí, mu ji někdo?

Ze šťastného Šebrleho je nešťastný muž. Sebrali mu tuto zlatou olympijskou medaili.
Ze šťastného Šebrleho je nešťastný muž. Sebrali mu tuto zlatou olympijskou medaili.