Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Olympijský vítěz Roman Šebrle na dně: Sebrali mu zlato z Atén!

Autor: top

Má nervy v kýblu. Roman Šebrle (41) přišel o nejcennější věc, co kdy držel v ruce. Ukradli mu zlatou medaili, kterou vydřel na olympiádě 2004 v Aténách. Vrátí ji někdo?

Bývalý desetibojař a nyní moderátor TV Prima a golfový profesionál postrádá medaili od středečního odpoledne. Vezl ji ukázat na turnaj středoškolských družstev v golfu do Mstětic, domů už se ale vracel bez ní.

Prosí: Pomozte!

„Ano, opravdu mi byla odcizena moje zlatá olympijská medaile. Je to o to smutnější, že k odcizení došlo na akci pro děti,“ uvedl Šebrle ve vyjádření pro Blesk.cz.

Pořád doufá, že se mu placka vrátí. „Vzhledem k tomu, že se jedná o pro mne osobně opravdu velkou ztrátu, rozhodl jsem se vyzvat touto cestou všechny, aby mi ji pomohli najít. Případně, aby ji ten, kdo ji má u sebe, vrátil.“

Ze šťastného Šebrleho je nešťastný muž. Sebrali mu tuto zlatou olympijskou medaili.
Ze šťastného Šebrleho je nešťastný muž. Sebrali mu tuto zlatou olympijskou medaili.

Štědrá odměna

»Šéba« je připraven se královsky odměnit. „Poctivému nálezci nebo tomu, kdo informací přispěje k odhalení pachatele, bych rád osobně poděkoval při večeři, kde bych mu chtěl věnovat knížku Atény 2004 s věnováním.“

Bývalému světovému rekordmanovi se zhroutil svět. V desetiboji vyhrál, co mohl. Má zlato a dvě stříbra z mistrovství světa, dva nejcennější kovy z mistrovství Evropy, stříbro z OH 2000 v Sydney. Ale zlatou olympijskou medaili měl jenom jednu. Kdo mu udělá radost?