Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nečekaný rozchod překážkářky Zuzany Hejnové: Opustil ji trenér!

Autor: zal

Získali spolu dva tituly mistryně světa. Po čtyřech letech se ale jejich cesty rozcházejí. Atletku Zuzanu Hejnovou (29) už netrénuje Dalibor Kupka! A údajně to byl on, kdo spolupráci ukončil. Sama atletka v prohlášení tvrdí, že se k trenérské změně rozhodla sama.

Příští rok se bude v Londýně snažit získat unikátní hattrick. Ke světovým zlatům z Moskvy a Pekingu bude chtít česká překážkářka přidat třetí korunku šampionky. Trenér Kupka, strůjce předchozích úspěchů, který v přípravě často chodí až na limit svých svěřenců, ale u toho už nebude.

Osobní spory

Jednoho by napadlo: Hejnová od něj odešla po další promaroděné sezoně a »až« čtvrtém místě na olympiádě v Riu. Ve skutečnosti to je ale přesně naopak. To »Dála« podle informací Blesku vyřadil běžkyni ze své skupiny.

A důvod? „Nerozumí si jako lidi,“ odhalil zákulisí velkého rozchodu odborník znalý dění v atletice. Trenér se pak měl se Zuzanou Hejnovou rozloučit esemskou a od té doby prý s bývalou svěřenkyní nekomunikuje. Blesk se ho snažil kontaktovat. Dalibor Kupka nejdříve poprosil o pozdější zavolání a poté už telefon nezvedal.

Hejnová nabídla svůj pohled na celou situaci. "Po Riu jsem přemýšlela, jakou cestou se vydat dál, a dospěla jsem k tomu, že bych chtěla udělat změnu. Tak jsme se dohodli na ukončení spolupráce," uvedla v prohlášení Hejnová.

"Bylo to těžké, ale cítila jsem, že tu změnu potřebuji. Daliborovi musím být vděčná za dosavadní úspěchy. Z naší spolupráce si beru mnoho pozitivního," doplnila Hejnová, která je nyní na dovolené na Maledivách. "Budu to řešit, až se vrátím, teď nevím ani já sama, co dál," uvedla.

Hledá se kouč

Česká Sportovkyně roku 2015 se tak dostala do těžké situace. Nový trenér se nehledá lehce, o čemž se už na vlastní kůži Hejnová přesvědčuje. „Zkoušela i někoho z Německa, ale ten by byl moc drahý,“ tvrdí zdroj. Už tak smutná sezona překážkářky dostala černou tečku.

Zuzana Hejnová
Zuzana Hejnová