Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Legendu Novotného vytočilo jmenování Holoubka trenérem: Výsměch sparťanům!

Autor: nem

Dopálený? To je ještě výraz, který se vejde do slovníku mentora etikety Špačka. Legendární stoper Jiří Novotný (46) »špačkuje« nad angažováním kouče Holoubka ve Spartě. Nutno dodat, že se tak stalo předtím, než letenští znemožnili Inter (3:1).

Pro klub by se zkrájel. Vykopal pro rudé čtrnáct titulů (první v sedmnácti, čtrnáctý v třiatřiceti letech), což je absolutní rekord, a teď ho dění na Letné bolí.

Hřebíkův kůň

Slavného internacionála přezdívaného »Feri« štve povýšení trenéra staršího dorostu Davida Holoubka k prvnímu mančaftu coby zatím dočasného záskoku po »odejitém« Zdeňkovi Ščasném.

„Ten borec nemá se Spartou nic společného, je to jen Hřebíkův kůň. Horňák vyhrál s juniorkou ligu a nikdo o něm nepíše, ale asi je U19 víc. Pro sparťany, kteří Spartou žijí, je to výsměch,“ napsal Jiří Novotný na facebook.

Holoubek: Zdálo se mi, že dá Kadlec hattrick, pro Dočkala mám respekt
Video se připravuje ...

Vyjádření jako břitva od fotbalového elegána, který obvykle na sociální síti nic nekomentuje. Takže stopera, jenž pořád válí I. A třídu za Viktorku Vestec, kde vede svoji mládežnickou akademii, šéfové letenského klubu notně nadzvedli.

Rozhodují vztahy

„Za těmi slovy si stojím,“ řekl včera Jiří Novotný Blesku. „Michal Horňák je vítěz juniorky, a ta má přece návaznost na áčko. Devatenáctka je níž a mě to proto připadá hloupé. Michal nedostal šanci, kterou dostat měl. Dělá si tam, kdo chce, co chce. Holoubek je kůň Hřebíka (sportovní ředitel - pozn. red.), rozhodují vztahy a jako sparťana mě to mrzí,“ dodal nakvašeně.

Svůj tip na toho pravého kouče pro Rosického a spol. má. „Pro mě je to Ivan Hašek . Je to sparťan, má zkušenosti z nároďáku i z ciziny a nepodlehl by ničemu. Ani tlaku manažerů,“ vysvětlil Novotný. Jenže Sparta teď usilovně koketuje s libereckým lodivodem Trpišovským...

K oslavě Václava Kadlece se připojil i trenér David Holoubek
K oslavě Václava Kadlece se připojil i trenér David Holoubek