Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Satoranského Wizards hráli tak, že rozbrečeli dítě. Gortat se mu omluvil

Autor: jip

Ve Washingtonu padají po bídném startu do sezony v basketbalové NBA (2:8) ostrá slova mezi hráči, trenér Scott Brooks lomí rukama nad nedostatkem snahy a Wizards prohrávají jeden zápas za druhým. Hodně nepříjemně se ale Wizards museli do zrcadla podívat možná až v desátém utkání sezony v Philadelphii, kde během prohry 102:109 hráli tak špatně, že rozbrečeli malého diváka v jejich dresu. Pivotman Marcin Gortat se mu hned po utkání omluvil.

Záběr z druhého poločasu opravdu hodně tristního vystoupení Wizards v Philadelphii se stal brzo hitem internetu. Za stavu 93:80 pro domácí 76ers na začátku čtvrté čtvrtiny si kamera našla polskou rodinu fanoušků Washingtonu s malým chlapcem uprostřed, který při pohledu na předváděnou hru zoufale pláče.

„Omlouvám se, malý polský fanoušků. Lituju, že jsi tohle musel vidět, opravdu,“ napsal krátce po zápase na Twitter polský pivotman ve službách Washingtonu Marcin Gortat.

Fanoušek mohl být dost dobře účastníkem jeho nedávného kempu, kterého se účastnilo na sedm desítek mladých basketbalistů. Do Philadelphie dorazil s vlastnoručně vyrobeným transparentem v barvách polské vlajky a s číslem 13, které Gortat nosí na dresu.

Wizards duel týmů, patřící mezi nejslabší v NBA, totálně nezvládli, už během prvního poločasu prohrávali až o 24 bodů a připomínali trhací kalendář. Na každé jejich zlepšení dokázala Philadelphia nakonec zareagovat a v koncovce si vítězství, teprve druhé v sezoně, pohlídat.

„Jediná cesta, jak v téhle lize vyhrávat, je maximální nasazení na obou stranách hřiště, v útoku i v obraně,“ rozčiloval se trenér Brooks, jemuž se po příletu do Philadelphie zdálo, že tým během tří dnů volna „skvěle“ trénoval. Na palubovce to ale nepotvrdil.

„Je tady (v NBA) pár týmů, které mohou některé akce sehrát uvolněně, protože mají v týmu řadu hvězd. My ne. My musíme hrát s maximálním úsilím a vytvářením tlaku při každém držení míče. Není snadné to dělat. Je pořád brzo (v sezoně) a nechci být skleslý, ale požaduji po hráčích, aby zabrali,“ řekl.

Efektní zakončení v podání Tomáše Satoranského